вівторок, 27 листопада 2012 14:23

Уряд зараз не здатен подати нічого схожого на бюджет - нардеп

Уряд зараз не здатен подати нічого схожого на бюджет - нардеп
Володимир Бондаренко. Фото: ukr.obozrevatel.com

Уряд не знає, що робити з економічними проблемами, тому бюджет на 2013 рік прийматиме вже нова Верховна Рада.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Володимир Бондаренко.

Він наголосив, що краще було б, аби бюджет на 2013 рік приймала б вже нова Рада, адже перші місяці нового року можна пожити і за старим бюджетом.

"Я думаю, що стара Верховна Рада мріяла би про те, щоби цей бюджет затвердити в цьому складі, простіше кажучи, подерибанити його. Я був противником такого рішення. У нас існує практика фінансування перших місяців нового року по схемі1/12 частина попереднього бюджету. Така практика у нас здійснювалася декілька разів. Тим паче, нова Верховна Рада матиме нові підходи, можливо, до цих речей і це абсолютно правильно. А те, що один місяць країна може попрацювати на базі бюджету старого року — це нормально", - переконаний парламентар.

Водночас, Бондаренко наголосив, що іншою причиною того, що старий парламент може не прийняти бюджет, є те, що уряд не знає, що робити з економічними падінням, яке зараз вже спостерігається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український уряд та президент завели економіку в стан постійного падіння - Яценюк

"Вони не можуть звести кінці з кінцями. Сьогодні сформувалася величезна дірка бюджетного дефіциту. Я би сказав, очікування в уряду Азарова були трохи меншими. А насправді, наприклад, золотовалютний запас за прогнозами до кінця року зменшиться до 24,4 млрд з 38 млрд на початку року, дефіцит зовнішньоекономічної торговельної діяльності буде мінус 7 млрд, зросли страшенні борги по зарплатні, нещодавно збільшився дефіцит ще на 20 млрд і сьогодні сумарно він складає суму, яка не передбачалася — це понад 50 млрд", - пояснив парламентар.

Бондаренко додав: "Явна рецесія в Україні є, падає і обсяг виробництва, падає і ВВП і цього ніхто не хоче показувати,уряд крутиться і зараз не знає, що робити. Тому там є дві головні причини . Одна в тому, що нові депутати, які будуть вирішувати це питання, хотіли б самостійно зібратися без тих, кого вони, так би мовити, відпускають. А друга — те, що уряд не здатен подати нічого схожого на бюджет. Вони вже пробували подати щось, нібито принесли у Верховну Раду нібито бюджет, але його ніхто не бачив, включно з головою комітету Барановим".

Бюджет на 2013 рік розроблятиме вже новий уряд, переконаний "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко: Ухвалювати бюджет повинен наступний склад Ради

"Щось вони вимушені будуть подати і, я думаю, що це буде на етапі зміни уряду, керівництва уряду. Тоді все це можна буде зам'яти, списати всі проблеми на старий уряд. Хоча, звісно, новий Кабмін не буде відрізнятися по суті своєї дільності, бо уряд у нас існує всього лише для формального оприлюднення рішень, які приймаються зовсім іншими людьми", - підкреслив він.

Нагадаємо, що спікер Володимир Литвин заявив, що скоріш за все, на останньому засіданні чинної Верховної Ради 4 листопада бюджет на 2013 рік прийняти не зможуть.

Зараз ви читаєте новину «Уряд зараз не здатен подати нічого схожого на бюджет - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути