понеділок, 26 листопада 2012 20:45

"Регіонали" можуть голосувати за законопроекти опозиції - експерт

"Регіонали" можуть голосувати за законопроекти опозиції - експерт
Володимир Цибулько: ПР за жодних умов не хотіли б створювати більшості з комуністами. Фото: obozrevatel.com

У Партія регіонів можуть відмовитися від співпраці з комуністами, аби спільно голосувати за опозиційні законопроекти.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Він переконаний, що у перспективі "регіонали" можуть домовитися з опозиціонерами щодо спільного голосування з деяких, зокрема економічних, питань.

"Мені здається, що заяви Чечетова про те, що 40 мажоритарників вже ввійшли в більшість Партії регіонів свідчить про те, що "регіоналам" не хотілося б робити з комуністами жодних союзів, а відмова від союзу з комуністами — це хороша пропозиція, наприклад, УДАРу та й, в принципі, Об'єднаній опозиції. Щоправда з ким з ким, а з Тягнибоком, звичайно, Партії регіонів не надто буде затишно", - наголосив експерт.

Цибулько пояснив, що таким чином партія регіонів хоче зробити тактичний "обмін" з опозиційними силами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПР буде збирати технічну більшість під конкретне голосування - Розенко

"Мені здається, що взагалі назріває такий тактичний обмін від ПР, що, мовляв, "ми відмовляємось від комуністів, але ми готові співпрацювати ( з опозицією) в реформах, в економічних питаннях, у соціальних питаннях, в судовій реформі і т.д". Тобто, готові співпрацювати з прагматиками. І тоді це пропозиція, у першу чергу, УДАРу і самій Об'єднаній опозиції", - підкреслив він.

Політолог додав: "Ситуативно, мені здається, навіть у "Регіонах" є схвальне бачення частини тих законопроектів, які стали елементом угоди між Тягнибоком та Обєднаною опозицією в ході кампанії. Всі чудово розуміють, що швидкого ефекту в багатьох питаннях не передбачається. Але, наприклад, принципово і для влади і для опозиції — це не відступитися від євроінтеграційного напрямку. Тобто, це є найбільш принципове питання. А, відповідно, це принципове питання формує, наприклад, і ставлення до процесів над Тимошенко і Луценком і цілий ланцюг різних ситуативних питань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 40 самовисуванців написали заяви про вступ до фракції "регіоналів"

Багато хто з "регіоналів" вже зараз зрозуміє, що за все це голосувати доведеться, оскільки за свої політичні промахи треба буде розплачуватися із власної кишені, вважає Цибулько.

"Мені здається, що зараз є загроза, скажімо, економічних втрат перед загрозою нової хвилі кризи, а в обох найкрупніших політичних силах є достатня кількість прагматиків, бізнесменів, які розуміють, що розраховуватися за помилки доведеться з власної кишені, а з державного бюджету. Тому цей прагматичний момент робить усіх трохи обережнішими", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" можуть голосувати за законопроекти опозиції - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути