понеділок, 26 листопада 2012 11:52

ПР буде збирати технічну більшість під конкретне голосування - Розенко

ПР буде збирати технічну більшість під конкретне голосування - Розенко
Фото: glavcom.ua

Партії регіонів не вдасться створити "формалізовану, підписану" одноосібну більшість, а лише ситуативну, під конкретні голосування.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив новообраний народний депутат від партії Удар, експерт центру Разумкова Павло Розенко.

"Офіційною підтвердженою і письмово зареєстрованою парламентською більшістю ця ВР, безумовно, мати не буде. Формалізованої, підписаної і оприлюдненої парламентської більшості не буде", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки в Україні відсутня пам'ять про загиблих під час Голодомору, доти суспільство залишатиметься постгеноцидним

За словами експерта, в новій Раді буде існувати ситуативна більшість. "Навіть Конституція України не вимагає від фракцій в Верховній Раді України створювати будь-яку більшість. Скоріше за все буде сформована і буде існувати в ВР так звана ситуативна більшість, яка буде збиратися під конкретні законопроекти. ПР таку більшість буде мати за рахунок голосів мажоритарників і за рахунок фракції комуністів, які практично синхронно голосують протягом останніх 2,5 років", - додав Розенко.

"Очевидно, що тут і не буде особливого питання щодо обрання спікера ВРУ і основні проблеми почнуться, коли будуть голосувати за соціально-чутливі законопроекти, коли очевидно, що опозиційні фракції не будуть голосувати за них, скоріше за все за такі речі не буде голосувати фракція комуністів", - зауважив "ударівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мірошниченко: Робоча група розгляне питання персонального голосування 28 листопада

Також, на його думку, "загальна чисельність цих заяв (заяв мажоритарників, які напишуть заяву про вступ у фракцію Партії регіонів — ред.) не буде перевищувати з ПР 220. Буде збиратися технічна більшість під конкретне голосування".

Окрім того, він вважає, що Державний бюджет-2013 буде прийнятий старою Радою: "ПР буде дуже складно збирати голоси, зокрема, я не бачу на сьогодні в ВР 226 голосів за ухвалення закону про Державний бюджет країни на наступний рік. Тому скоріш за все Державний бюджет буде прийматися старою Радою, де ПР має стабільну більшість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович сприймає поняття "свобода" як власну загрозу - Тимошенко

Нагадаємо, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що майже 40 мажоритарників вже написали заяву про вступ у їхню фракцію. "Майже 40 самовисуванців написали заяву про вступ у нашу фракцію, тому в новій Раді у нас буде одноосібна більшість. Закони зможемо приймати швидко і злагоджено", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «ПР буде збирати технічну більшість під конкретне голосування - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути