субота, 24 листопада 2012 01:59

Кужель розкритикувала Раду і зикликала таки домогтися персонального голосування

Кужель розкритикувала Раду і зикликала таки домогтися персонального голосування
Олександра Кужель. Фото: censor.net.ua

Найпринциповіше питання зараз - це введення особистого голосування у Верховній Раді.

Про це в ефірі телеканалу Інтер сказала Олександра Кужель.

Вона наголосила, що на її думку, остання професійна Рада була ВР другого скликання. "Мабуть, це був остання Верховна Рада, де були особистості депутатів і вона була серйозно професійна. Там ніколи не виникало питання, що хтось буде за тебе голосувати. Це була дисципліна і це була робота", - наголосила політик.

Водночас, Кужель переконана у Верховної Ради 6-го скликання вчитися немає чому, бо були одні негативи.

"Я впевнена, що найгірше, що було зроблено під час цього 6-го скликання – це те, що у нас вперше з'явилися політв'язні. І це проковтнули, і деякі, які кажуть сьогодні про Україну, не голосували за те, щоби декриміналізувати статті Юлії Тимошенко",- підкреслила вона.

Кужель додала: "Це була Верховна Рада, яка зробила Конституційний переворот. Це була Рада, яка прийняла меншістю голосів, бо присутніх людей не було,і  Податковий кодекс, і Пенсійну реформу. Як приймали і Земельний банк вночі 30 людей, а на табло було – 226".

Тому, на її думку, сьогоднішні вимоги опозиції щодо персонального голосування у парламенті є надзвичайно важливими.

"Опозиційні сили поставили одне єдине питання: тошно дивитися, коли в залі 20-30 людей, а голосують 226. Ви отримуєте зарплатню – будь-ласка, ідіть і працюйте. І це перше питання. Бо це є представницький орган. І тому питання, які ми поставили на підготовчому засіданні, воно є найважливішим. Не повернеться довіра до Верховної Ради, якщо люди не побачать, що вони ходять на роботу", - підкреслила політик.

Кужель підкреслила,що технічні можливості для персонального голосування – у Раді вже встановлена система із сенсорним пальцем.

"Чому її не хочуть прийняти? Бо тоді  не зможе одна людина проголосувати за двох. Там одразу працює дві руки і їх не можна з'єднати з іншими кнопками. І це дуже важливе рішення", - переконана Кужель.

Зараз ви читаєте новину «Кужель розкритикувала Раду і зикликала таки домогтися персонального голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути