четвер, 29 листопада 2012 16:23

Тимошенко не буде балотуватися на президентських виборах 2015 року — експерт

Тимошенко не буде балотуватися на президентських виборах 2015 року — експерт
Дмитро Раімов. Фото: politpr.com.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко не братиме участь у президентських виборах 2015 року через те, що не вийде на волю до цього часу. А партія "Батьківщина" може припинити своє існування. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів директор Інституту розвитку політичних технологій "PolitPR Ukraine" Дмитро Раімов.

"Якщо все буде зберігатися так і надалі, то Юлія Тимошенко не вийде на волю. Заяви європейських депутатів, її юристів - це все поки не ефективно. Навіть, якщо буде така можливість і, на щастя багатьох, Юлія Володимирівна вийде на волю, то Партія регіонів знайде багато законодавчих механізмів, щоб не пустити її на вибори. Наприклад, внесення певної норми кримінально-процесуального кодексу, або внесення зміни у виборчий кодекс, де буде вказано, що людина не може балотуватися, яка нещодавно вийшла з місць позбавлення волі", - розповів Раімов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська зрозуміла, що соціологи їй не вороги

Також він додав, що вже сьогодні Тимошенко втрачає свій вплив. "Її вплив на опозиційний блок стає з кожним роком все менше. Вже можна зрозуміти, що щось не доходить до центрального апарату опозиції для прийняття рішень. Швидше за все, не всі її рішення доходять до прийняття у дію. Думаю, вона втрачає свій вплив. Українське суспільство дуже швидко забуває. Через два роки хто знає, можливо, українське суспільство практично забуде, втомиться від неї і ця тема не актуалізується", - розповів Раімов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд не подає бюджет, бо не погодив макропоказники із МВФ - "бютівець"

Експерт припустив, що партія "Батьківщина" може припинити своє існування до президентських виборів. "Тимошенко вже буде не молодий політик з достатньо розламаною політичною силою партії "Батьківщина", яка, можливо, до того часу не буде існувати, або буде існувати номінально або без стартових рейтингових позицій. Все залежить від того наскільки вона буде впливовою фігурою до 2015 року", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не буде балотуватися на президентських виборах 2015 року — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути