четвер, 29 листопада 2012 11:16

"Удар" та Бригинець не поспішають залишати крісла у Київраді

"Удар" та Бригинець не поспішають залишати крісла у Київраді
Фото: ukranews.com

10 зі 120 депутатів Київміськради написали заяви про складання своїх повноважень у зв'язку із їхнім переходом до Верховної Ради. Про це на брифінгу оголосила секретар Київради Галина Герега.

Від фракції Віталія Кличка "Удар" заяви написали 7 депутатів. Серед них - сам Віталій Кличко, Наталія Новак, Валерій Карпунцов та інші. Заяви також написали позафракційні Дмитро Андрієвський, Валерій Мошенський і депутат Мельничук із "Партії регіонів". Не написав заяву лише один депутат від БЮТу Олександр Бригинець. Перед початком засідання він запевнив, що іде у Верховну Раду, просто заяву писати не поспішає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко ініціює вибори мера Києва в 2013 році - чи балотуватиметься сам, не відповів

"Я буду працювати у Раді, але у мене є ще час, щоб написати відповідні заяви. Поки у Верховній Раді займаються політичними баталіями, я зможу більше уваги приділити роботі у Київраді", - зазначив він.

Перед самим початком засідання фракція Кличка теж відкликала свої заяви.

"Сьогодні планується багато земельних питань. Тому ми спершу написали заяви, але потім забрали їх. Щоб наші дії не були на руку місцевій владі, адже ми, в такому разі, не заважатимемо їм голосувати за ті питання, які не служать інтересам киян", - пояснив Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Округи, де затягнули підрахунок голосів

Він зауважив також, що ці заяви члени його фракції подадуть наприкінці сесії, але він, у статусі народного депутата, все одно приходитиме на кожне засідання Київради.

"Це ж не означає, що Кличко пішов. Ми будемо ще зустрічатися на сесіях Київради, кожен раз", - запевнив він.

Кличко запевнив, що перше питання, яке він внесе на розгляд ВР, стосуватимуться змін до закону про місцеве самоврядування.

"Ми ініціюватимемо вибори мера у два тури. Щоб більшість киян обирали мера, а не тільки 15%. Я думаю, що вибори ми проведемо в останній тиждень 2013 року. Відповідні зміни внесемо до закону про місцеве самоврядування."

Зараз ви читаєте новину «"Удар" та Бригинець не поспішають залишати крісла у Київраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути