Ексклюзиви
середа, 04 грудня 2013 19:02

Владі треба показати, що на силу буде відповідь сили - експерт

Владі треба показати, що на силу буде відповідь сили - експерт
Олексий Голобуцький. Фото: dyvys.info

На думку заступника директора Агентства моделювання ситуацій Олексія Голобуцького активісти Майдану, в тому числі і опозиція, повинні зробити усе, щоб блокування адмінбудівель виглядало серйозною акцією.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Одна справа, планувати якісь радикальні дії, а зовсім інша справа в реальності їх виконувати. Для того, щоб зробити такі кроки, треба мати серйозну організацію, звернутися до нинішніх силовиків, робити достатньо серйозні дії. Це потрібно для того щоб це блокування було не просто "для галочки" і щоб не виглядало так, що там молоді хлопці і дівчата стоять і всі розуміють, що при першому ж штурмі їх буде зметено. Треба, щоб відчували небезпеку і розуміли, що на силу буде відповідь сили. Демонстрація сили зараз до певної міри потрібна", - зауважив Голобуцький.

"В будь-якому разі це психологічний тиск", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук, Кучма і Ющенко закликають владу до діалогу з громадськістю

Коментуючи останні події у парламенті, коли нардепи не проголосували за відставку уряду, Голобуцького сказав, що влада робить ряд вчинків, які "радикалізують опозицію".

"Зараз протягом кількох днів вирішиться питання, чи зможуть опозиційні лідери стати на чолі протестного руху, так щоб те що вони говорять і пропонують збігалося з бажаннями майдану. Питання одне і просте - це питання відповідальності. Потрібен той хто скаже я готовий сісти потім у тюрму на все життя, але я готовий зробити все для цієї країни і беру на себе відповідальність. Поки такого не видно", - сказав експерт.

"Опозиція повинна робити все, щоб акція виглядала мирно і спокійно. Влада показує своїми діями, що вона не готова йти на компроміс. Кожна пропозиція, від якої влада відмовляється, розв'язує руки і опозиції і майдану", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Революції троянд і тюльпанів були вдалі, а волошок і мамалиги - програли

Нагадаємо, вчора 4 грудня Верховні Рада провалила голосування за відставку Кабінету Міністрів. Після цього опозиція оголосила, що буде мирно пікетувати Адміністрацію президента і решту адмінбудівель поки Янукович своїм указом не відправить уряд у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Владі треба показати, що на силу буде відповідь сили - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути