середа, 04 грудня 2013 16:43

Кравчук, Кучма і Ющенко закликають владу до діалогу з громадськістю

Кравчук, Кучма і Ющенко закликають владу до діалогу з громадськістю
Фото зі сторінки Facebook Ірини Ванникової

Три президенти України - Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко - підтримують протест українців проти відмови від євроінтеграції, проте попереджають про можливі небезпечні наслідки.

"Ми висловлюємо солідарність із мирними цивільними діями сотень тисяч молодих українців... Практика вирішення стратегічних питань розвитку України без публічного обговорення та раціонального обгрунтування, розбіжності тлумачень українських урядовців європейського курсу неприпустима", - йдеться в спільній заяві трьох президентів, - повідомляє "Інтерфакс-Україна"

"Вперше український народ вийшов на вулиці з неполітичним вимогою, яка має безпрецедентну масову підтримку... Однак, розв'язка кризи поки не знайдена. Криза поглиблюється, і ми бачимо ризики втрати контролю над ситуацією", - наголошується в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишні президенти України одноголосно відправляють нинішній уряд у відставку

Кравчук, Кучма і Ющенко закликали владу не вдаватися до будь-яких дій, які передбачають застосування сили до мирних громадян і адекватно оцінити значимість розгорнутих в країні подій . "Закликаємо об'єктивно розслідувати кожен випадок застосування насильства і не вдаватися до кримінального переслідування тих, хто протестував мирно", - підкреслюється в заяві.

На їх думку, "вихід з ситуації має бути знайдений через відкритий діалог з громадянським суспільством".

Зараз ви читаєте новину «Кравчук, Кучма і Ющенко закликають владу до діалогу з громадськістю ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути