вівторок, 17 серпня 2010 10:32

Владі не радять репресувати Тимошенко

Владі не радять репресувати Тимошенко

Політолог Михайло Басараб не виключає, що кримінальна справа проти екс-міністра економіки Богдана Данилишина може завершитись судом.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

Експерт припускає, що Данилишина навіть посадити у в"язницю.

"Хоча це малоймовірно. Бо буде означати перехід через певні негласні правила, які сьогодні існують в українській політиці. Дуже складно пригадати гучні процеси, коли б судили міністрів. Якщо такий прецедент станеться, то буде зрозуміло, що влада пішла значно далі за своїх попередників. Але це може завершитись лише залякуванням", - зауважив Басараб.

"Це не останній високопоставлений чиновник щодо якого здійснюватимуться слідчі дії та обшуки. Цим Партія регіонів хоче продемонструвати, що активно бореться із зловживаннями представників минулої влади. Адже з приходом до влади вирішила поводитися значно жорсткіше зі своїми попередниками, ніж це робили вони у 2005-му році", - пояснив він.

Політолог наголосив, що теоретично можуть почати якісь слідчі дії і проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Але чи потрібно це сьогоднішній владі? Це все-таки людина з другим електоральним рейтингом в державі. Будь-які репресивні дії щодо неї можуть призвести до того, що якась частина українського населення вийде на вулиці. Адже у певній частині суспільства зараз такий настрій, що туди треба тільки кинути сірник, і може загорітись велике полум'я", - зазначив Басараб.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва дозволив обшук приміщення екс-міністра економіки Богдана Данилишина.

Зараз ви читаєте новину «Владі не радять репресувати Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути