понеділок, 18 лютого 2013 21:14

"Влада робить все, аби потенційний мер Києва від опозиції був "англійською королевою" - експерт

"Влада робить все, аби потенційний мер Києва від опозиції був "англійською королевою" - експерт
Андрій Золотарьов. Фото: ua.golos.ua

Влада робитиме все, аби в опозиційного мера Києва не було серйозних повноважень.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов, коментуючи інформацію про те, що "Батьківщина" визначалися із єдиним кандидатом на мера Києва, якого буде підтримувати. Цим кандидатом став лідер партії УДАР Віталій Кличко.

Він наголосив, що балотування на мери Києва не перешкоджатиме президентським амбіціям Кличка, якщо він себе добре зарекомендує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Публічно ставити Кличка в ситуацію, що він повинен відповідати - крок до розколу опозиції" - політолог

"Ми пам'ятаємо, що той же Жак Шерак попередньо був мером Парижа, а потім вже став президентом Франції. Тому це (посада мера Києва для Кличка — ред.) можливо як перехідний етап", - наголосив він.

Однак, зауважив експерт, на перешкоді може стати те, що наразі у мера Києва немає суттєвих повноважень і таким чином Кличко, якщо стане на чолі столиці, до президентських виборів може бути дискредитованим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тільки в разі повної консолідації опозиції Кличко переможе на виборах мера Києва - експерт

"Тут є одна проблема. Під час свого мерства без фактично повноважень, у протидії владі, яка знаходиться у Партії регіонів, показати себе як ефективного політика буде вкрай важко. Кличко відчуває, що може втопитися у київському болоті", - пояснив Золотарьов.

Він додав: "Влада зараз робить все, аби потенційний мер від опозиції був як англійська королева, яка царствує, але не править. А правити має той же Попов, чи інша кандидатура від партії влади. Це основна проблема. Бо за таких умов довести свою ефективність буде вкрай важко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" висуває Кличка на вибори мера Києва

Для того, щоби навіть за таких обставин показати себе як талановитого політика, Кличку, на переконання політолога, доведеться вести досить гнучку політику, що вкрай важко.

"Якщо він обере не конфліктну поведінку, то будуть казати, що ні на що не здатен, нічого не зробив. Якщо ж конфліктуватиме, то скажуть, що може тільки бити горшки, але не здатен до конструктивної співпраці. Тому потрібно бути дуже гнучким і талановитим політиком. Однак цих якостей поки у Кличка не достатньо і в цьому його проблема. Саме тому мерство в Києві може стати для Кличка проблемою до участі у президентських виборах", - підсумував Золотарьов.

 

Зараз ви читаєте новину «"Влада робить все, аби потенційний мер Києва від опозиції був "англійською королевою" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути