понеділок, 18 лютого 2013 12:35

Тільки в разі повної консолідації опозиції Кличко переможе на виборах мера Києва - експерт

Тільки в разі повної консолідації опозиції Кличко переможе на виборах мера Києва - експерт
Андрій Золотарьов: У Кличка у Києві найбільший рейтинг. Фото: glavcom.ua

Якщо від опозиції на мера Києва балотуватимуться кілька осіб, то це означатиме її політичну катастрофу у столиці.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов, коментуючи інформацію про те, що "Батьківщина" визначалися із єдиним кандидатом на мера Києва, якого буде підтримувати. Цим кандидатом став лідер партії УДАР Віталій Кличко.

На думку експерта, Кличко наразі є єдиним потенційним кандидатотьом від опозиції, який здатен перемогти у провладного претендента на цю посаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "УДАР" вважає, що "захопити" Київ можна за допомогою громадських активістів

"По-перше, це найбільш рейтингова кандидатура, яка спроможна подолати провладного Попова на виборах мера Києва. По-друге, іншої кандидатури, по суті, в опозиції немає", -пояснив він.

Щодо інших кандидатів від опозиції, то, на переконання Золотарьова, вони також можуть мати шанс на перемогу, якщо серед опозиційних сил буде консолідована позиція щодо цього і потужна кампанія на підтримку такої кандидатури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" висуває Кличка на вибори мера Києва

"Казати про Кужель чи Порошенка (в якості кандидатів на посаду мера Києва - ред.) поки зарано. Хоча у Порошенка і є потужний фінансовий ресурс, але за той час, який залишився до виборів, він може не встигнути (стати фаворитом виборів - ред.). Крім того, є така переконаність киян, що саме Кличко — найбільш бажаний мер. І кияни йому вже дали "акцепт" на київське мерство. Саме як противіс донецькому представнику Попову, представнику вкрай непопулярної окупаційної влади, як його зараз сприймають мешканці Києва", - пояснив експерт.

"Та якщо від опозиції піде 5 чи 6 людей, то це буде політична катастрофа опозиції у Києві", - підкреслив Золотарьов. У такому разі у Кличка шанси на перемогу все рівно залишаться, але вони будуть під серйозною загрозою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко оцінив свої шанси на виборах мера Києва як "дуже високі"

"Адже у такому випадку опозиційний електорат буде розтягнутим. Тільки за рахунок консолідації (опозиції) Кличко перемагає стовідсотково", - підкреслив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Тільки в разі повної консолідації опозиції Кличко переможе на виборах мера Києва - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути