понеділок, 28 січня 2013 13:18

Пабата і Луцького, які програли вибори, призначать головами районів у Києві?

Пабата і Луцького, які програли вибори, призначать головами районів у Києві?
Максима Луцького призначать головою Солом'янського району, бо він програв вибори? Фото: radiosvoboda.org

Ходять чутки про те, що "регіонала" Максима Луцького та Олександра Пабата можуть призначити головами районів у місті Києві.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів нардеп від "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

"Я чув цю версію. Хочу сказати, що в Максима (Луцького — gazeta.ua), по-моєму, хороша престижна робота проректором (Луцький є проректором Національного авіаційного університету — gazeta.ua). Чи він зможе справитись з таким великим районом, я не знаю. Іван Сидоров, який працював там багато років — типовий господарник. В політику він не ліз", - зауважив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герезі потрібна тільки мажоритарка, бо якщо вона очолить список, кияни не проголосують — експерт

Окрім того, на думку Бондаренка, посада голови району — не така вже й вигідна.

"Районна влада — це влада без грошей, без бюджету. Влада, яка повністю залежить від міської і позбавлена таких важелів впливу, як ремонтні місцеві служби, які були раніше. Раніше в районі була 5-6 ремонтно-будівельних управлінь. Сьогодні цього в районах нема. Дорожно-експлуатаційні управління більш-менш укомплектовані, але також підпорядковані місту. Райони сьогодні залишились фактично без рук і без ніг. Тому працювати там керівником — сидіти на розжареній сковорідці і чекати, коли тебе викинуть, як викинули трьох останніх голів, які нічим не відрізняються від всіх інших. Тому, якщо хтось вважає, що це призначення якесь престижне, чи підвищення — то район сьогодні навіть не погоджує будівельні об'єкти, землевідводи теж без участі району проводяться, тендери — також. Сьогодні це — унікальний орган, який створила ця влада, щоб централізуватися. Це почав робити ще Черновецький, а завершує Попов. Громадські ради — не легітимний орган. Його формують дивним чином за ознаками відданості цій владі", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герега хоче перевести Київ на "мажоритарку"

Бондаренко впевнений, що ці призначення нічого не змінять.

"Бо хто б туди не прийшов, при таких вихідних обставинах, усе залишиться так, як є. Називають прізвища Луцького (у Солом'янському районі - gazeta.ua), а у Святошинському районі — Пабата. Цікаво, що це ті, хто програв вибори. Проте, нехай влада робить що хоче. Для мене головне, щоб відбулися вибори мера. Легітимно обраний міський голова зможе змінити ситуацію. Бо Київрада має право ухвалити рішення про повернення районних рад, відтворити зв'язки з людьми. А хто представлятиме ці райони не настільки важливо", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Пабата і Луцького, які програли вибори, призначать головами районів у Києві?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути