понеділок, 18 лютого 2013 17:00

"Публічно ставити Кличка в ситуацію, що він повинен відповідати - крок до розколу опозиції" - політолог

"Публічно ставити Кличка в ситуацію, що він повинен відповідати - крок до розколу опозиції" - політолог
Костянтин Матвієнко. Фото: www.radiosvoboda.org

Публічна підтримка "Батьківщиною" Віталія Кличка як кандидата у мери Києва без його згоди може призвести до того, що в опозиції взагалі не буде єдиного кандидата на мерських виборах.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Костянтин Матвієнко, коментуючи інформацію про те, що "Батьківщина" визначалися із єдиним кандидатом на мера Києва, якого буде підтримувати. Цим кандидатом став лідер партії УДАР Кличко.

"По-перше, варто подивитися, хто про це повідомив. Про це повідомив один депутат на своєму "Фейсбуці". Ми не бачили офіційної заяви лідерів опозиції з цього приводу", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЦВК розповіли, коли відбудуться вибори мера Києва

Експерт додав: "Фракція "Батьківщина" складається з кількох опозиційних партій - "Фронт Змін", "Батьківщина", "Громадянська позиція", "За Україну!" та інші. Та й суб'єктами виборчої кампанії є не фракції, а партії. Тим паче, виборча кампанія ще не починалася, дату виборів не оголошено. Тому ця заява фракція, яка розглянута десь у кулуарах і подана як політична позиція фракції, насправді ні з точки зору політичної, ні юридичної немає жодного значення".

Матвієнко припустив, що таким чином опозиціонери хотіли змусити Кличка швидше визначитися щодо балотування на виборах мера столиці.

"Вони цією заявою, яка немає жодного значення, крім інформаційного, намагалися поставити Кличка у ситуацію, що він має визначитися. Я можу із розумінням поставитися до позиції опозиціонерів щодо того, що Кличко до цього часу чітко не сказав: він іде на вибори, чи ні. Бо треба вже готуватися до виборчої кампанії", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" висуває Кличка на вибори мера Києва

"Але публічно ставити Кличка у ситуацію, що він має відповідати, як на мене, не дуже дружній крок і це крок до розколу опозиції. Особливо з огляду на позицію Порошенка, бо, як на мене, остання активність Порошенка мала значення до цієї заяви", - додав політолог.

Матвієнко підкреслив: "Тому такими заявами опозиція демонструє суспільству, що єдиного кандидата на посаду міського голови вона може і не висунути".

Говорячи про те, чому Кличко тягне з оголошенням своєї позиції щодо того, чи буде він балотуватися, чи ні, експерт наголосив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко готовий підтримати Кличка на виборах мера Києва

"Київ — дуже не зручний плацдарм для президентських виборів. Київський голова не має повноважень, однак всі негаразди будуть мати зону відповідальності міського голови. Київ також є стратегічним резервом голосів за опозицію. І розчарування киян міським головою може суттєво зменшити його шанси на президентських виборах".

 

Зараз ви читаєте новину «"Публічно ставити Кличка в ситуацію, що він повинен відповідати - крок до розколу опозиції" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути