вівторок, 03 липня 2012 17:28

Спецтема: Боротьба за "мову"

Влада продала українську мову в обмін на газ - політолог

Влада продала українську мову в обмін на газ - політолог
Вадим Карасьов: Партія регіонів поставилася до прийняття законопроекту за всіма законам військового стратегічного жанру. Фото: poltava.pl.ua

Чинна влада завдяки дезінформації переграла опозицію у "мовному питанні".

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Партія регіонів поставилася до прийняття цього законопроекту за всіма законам військового стратегічного жанру, використавши обманні заяви, дезінформацію, маневри, які мали ввести в оману іншу армію, тобто опозицію. Говорилося про те, що мовний законопроект нібито буде прийнятий на спеціальній позачерговій сесії парламенту. Спікер Володимир Литвин також говорив, що немає ніяких можливостей та передумов для прийняття мовного законопроекту. До речі, Литвина не було в сесійній залі. Це свідчить про те, що він свідомо не став брати участь у цьому, звільнивши простір для свого персонального політичного маневру. Іншими словами, влада переграла опозицію не за допомогою нормальної політичної конкуренції, а завдяки розвідницьким і контррозвідницьким технологіям", - сказав він.

За його словами, опозиція мала б здогадатися про наміри Партії регіонів прийняти мовний законопроект у другому читанні саме сьогодні.

"Учора в Україні був голова Адміністрації президента Російської Федерації Сергій Іванов. Він висловлювався на захист мовного законопроекту, казав, що цей документ принесе Україні тільки добро, прогрес та злагоду. Також опозиція мала проаналізувати фінансову скруту, в яку завела влада Україну. Опозиціонери мали б дізнатися, що примушує владу шукати небанальний вихід із несприятливої економічної ситуації", - зазначив Карасьов.

Експерт упевнений, що влада прийняла мовний законопроект в обмін на обіцянку Росії розпочати переговори про знижку на газ.

"Очевидно, що сьогодні відбувся "Харків-2": газ за мову. В росіян було замовлення на російську мову в обмін на можливу газову знижку. Українська влада пристала на цю пропозицію. Ми бачимо банальну оборудку", - розповів політолог.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Чия мова – того влада", - у Львові протестують

Карасьов вважає, що президент Віктор Янукович не застосовуватиме право вето щодо цього закону.

"Янукович стане ворогом Росії і особисто Путіна, якщо ветує мовний закон. Тепер за оборудку "мова-газ" відповідає саме український президент", - наголосив фахівець.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняли в другому читанні і в цілому як закон законопроект № 9073 "Про засади державної мовної політики".

Зараз ви читаєте новину «Влада продала українську мову в обмін на газ - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути