понеділок, 11 лютого 2013 21:58

"Влада не йде на силове розблокування ВР, бо спрацьовує інстинкт політичного виживання" - експерт

"Влада не йде на силове розблокування ВР, бо спрацьовує інстинкт політичного виживання" - експерт
Андрій Золотарьов: Опозиція не відпрацювала низку інформприводів. Фото: gazetavv.com

У Партії  регіонів розуміють, що бійки у Верховній Раді погано позначаються на її рейтингу і відводять їй "роль політичного бульдозера".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

Він пояснив, що влада не йде на силовий варіант розблокування парламенту, бо розуміє політичні наслідки для себе таких дій.

"На тому тижні в Україні був єврокомісар Штефан Фюле. Тому на очах Європи вдаватися до силового варіанту — це не найкращий крок, після якого навряд чи можна щось розповідати про європейський вибір", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко і на вихідних навідується у Верховну Раду

Він додав: "По-друге, "регіоналів" можна обвинувачувати у чому завгодно, але в інстинкті політичного виживання їм не відмовиш. Вони це добре розуміють. І вони знають що бійки у Верховній Раді, які зазвичай відбуваються з їхньої ініціативи, не добре впливають на рейтинг Партії регіонів. Фактично вони такими бійками фіксують імідж політичних бандитів. Їм потрібно думати, як все ж переконувати людей у тому, що вони таки здатні конструктивно працювати, а не тільки виконувати роль політичного бульдозера".

На переконання Золотарьова, силовий сценарій, як крайній варіант, все ще існує. Однак, скоріш за все, парламентська криза має розв'язатися через пошуки компромісу між владою та опозицією, наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі силового розблокування трибуни ситуація в Раді ще більше загостриться - Розенко

"Я все ж таки більше схильний до того, що потрібно буде у цій ситуації домовлятися, - підкреслив експерт. - Тим паче зрозуміло, що у відповідь на такі дії опозиції, влада буде і надалі говорити про гроші, про те, що депутати отримують зарплату, але не працюють. І тому довгострокове блокування парламенту може негативно позначитися і на самій опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція імітує діяльність, щоб переконати українців у своїй ефективності - експерт

Золотарьов зауважив: "Дійсно, виходить, що зараз треба приймати законодавчі акти щодо євроінтеграції. Крім того, нещодавно приїжджала місія МВФ, було підписано договір з Shell. І на це все не було жодної реакції опозиції. Все звелося до сенсорної кнопки. Опозиція не відпрацювала низку інформаційних приводів, на які мала бути її реакція. Тому це також мінус для самої опозиції".

Зараз ви читаєте новину «"Влада не йде на силове розблокування ВР, бо спрацьовує інстинкт політичного виживання" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути