субота, 06 жовтня 2012 11:20

"Влада хоче загнати всіх у концтабір та пронумерувати цілий народ як худобу": Соскін про біометрику

"Влада хоче загнати всіх у концтабір та пронумерувати цілий народ як худобу": Соскін про біометрику
"В умовах бандократії, тотальної мафії вводити біометричні паспорти означає повне поневолення кожного громадянина"

Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроект про Єдиний державний демографічний реєстр. За відповідне рішення проголосували 233 депутати. Згідно із законопроектом більшість документів міститимуть біометричні дані, серед яких відцифрований зразок підпису особи та образу обличчя, інформація про місце реєстрації, сімейний стан, а також дані з відомчих інформаційних систем.

Необмежена інформація про кожного українця може потрапити до рук олігархічних кланів, які використовуватимуть її на власний розсуд. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

Депутат Зарубінський, ініціатор закону, наголошував на тому, що ЄС вимагає від України введення біометричних паспортів. Однак зобов'язання перед Євросоюзом стосуються виготовлення документів нового зразка лише для виїзду за кордон. Якою насправді є мета цього закону?

Нехай би зробили зарплату 3 тисячі євро, як у ЄС, пенсію 1,5 тисячі, дороги, місцеве самоврядування, як у Європі. Нащо, коли держава перебуває у руїні, у дефолті, вводити ці паспорти? Відомо якою людиною є Зарубінський. Він працює на режим, служить "золотому тільцю". От він і продався ЄДАПСу. Адже саме ЄДАПС — єдина структура, яка виготовляє такі чіпи. ЄДАПС купив ІСАО (Міжнародна організація цивільної авіації). От він для ІСАО пропонує ввести ці документи. Хоче здати біометричні дані - хай здає. А нам нащо це? За законом, нас ніхто не може змусити оцифруватися! На виготовлення біометричних паспортів потрібні величезні гроші. Адже застосовуються найсучасніші технології, гравірування, оцифровується підпис, вуха, обличчя, відбитки пальців, око. У законі вказано: якщо не хочеш мати такого паспорта, тебе не змушуватимуть. Але ж ми ж знаємо як буде насправді. Також вони говоритимуть, що нові документи коштуватиме дешево — усього 200 гривень. Насправді ж ціна паспорта апріорі не може бути нижчою 200 доларів. Окрім паспорта, передбачено низку інших біометричних документів - права з біочіпом, свідоцтво про народження, яке потрібно буде переоформлювати щодесять років.

Окрім цього, людина практично не матиме доступу до цих документів. Адже усім займатиметься так званий дистанційний офіс. Громадянин направить туди документи, потім йому дадуть відповідь, що там десь помилка зроблена, тощо. Так може тягнутися довгий час. А без цього документа, неможливо буде оформити жоден правочин: ні на власність, ні на купівлю-продаж, ні на що. Тотальне оцифрування населення.

Практично що це означатиме? Хто зможе скористатися цією інформацією?

Фактично хочуть створити цифровий концтабір, де усі дані про особу будуть занесені у єдину систему. В умовах бандократії, тотальної мафії вводити біометричні паспорти означає повне поневолення кожного громадянина. Як тільки дитина народилася — її зразу запроторять у цифрову тюрму. Певні групи людей знатимуть у кого скільки грошей, у кого яка власність, земля, хто що купив, і навіть про стан здоров'я. Це все входитиме до так званих відомчих баз. Ти та твоя сім'я будуть як на долоні. Тебе кінчать в момент, як тільки отримають наказ. Через біометричні паспорти держава контролюватиме інакодумців. Якщо ти сказав щось проти, не треба закону про наклеп, на тебе матимуть чималий вплив: щось зайве допишуть, у лікарні зроблять не той аналіз, натиснуть на дитину у школі. Навіть страшно подумати що на нас чекає. Не буде ніякого приватного життя. Ти, твої рідні і близькі будуть у них в базі.

У такому зацікавлена лише ця влада? А якщо вона зміниться?

Володіння таким багатством - величезна спокуса. Будь хто захоче мати компромат на всю країну. Адже це дає можливість заробляти величезну кількість грошей.

У країнах Євросоюзу уже давно введено біометричні документи. Утім там тотального контролю над людьми немає. Хоча різні громадські організації та рухи виступають проти цього саме через зловживання біометричною інформацією.

У Європі побудовано демократичне суспільство. Там існує чимало інструментів, які запобігають витоку інформації та зловживанні нею. Окрім цього там розвинута правова система, захист особистості, адвокатура. Не кажучи вже про недоторканість приватної власності та приватного життя. У нас нічого такого немає. Живемо в умовах корупції в державі, де при владі кримінальна сім'я. Вбити можуть, якщо захочуть, кого завгодно. Та ще й такий інструмент їм у руки давати.

Однак, як би там не було у Європі, ми не повинні все повторювати. Не треба бути мавпами.

У червні закон "Про єдиний державний реєстр" уже прийняли у Верховній Раді, утім президент не підписав його. Цього разу Янукович підпише?

Може так, а може й ні Це не має значення. Тоді ж не підписав, а він знову вигулькнув. Рано чи пізно це станеться за цієї влади. Тому вважаю, треба ламати хребет і валити її. Той, хто хоче таку систему вводити, по своїй суті є людиною меншовартісною, яка хоче загнати у концтабір та пронумерувати цілий народ як худобу. Будь яка людина, яка вважає себе творіння Божим, не повинна на це погоджуватися. Бог дає ім'я, а сатана - номер.

Зараз ви читаєте новину «"Влада хоче загнати всіх у концтабір та пронумерувати цілий народ як худобу": Соскін про біометрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

98

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути