Ексклюзиви
середа, 02 лютого 2011 15:11

Через три-чотири місяці українцям видаватимуть біометричні паспорти

Через три-чотири місяці українцям видаватимуть біометричні паспорти

Через три-чотири місяці Міністерство внутрішніх справ України буде готове видавати нові закордонні паспорти з біометричними даними. Про це повідомив сьогодні глава відомства Анатолій Могильов.

Також Могильов звернув увагу на те, що необхідно буде прийняти закон, у якому будуть визначені біометричні дані, які будуть вноситися у цей документ. За словами міністра, після прийняття закону через кілька тижнів можна буде почати видавати паспорти, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо вартості паспорта, Могильов припустив, що він буде коштувати не дорожче нинішнього закордонного паспорта, тобто приблизно 300 грн., При тому, що аналогічні паспорти у Європі коштують майже 600 грн. у перерахунку на українську валюту.

Міністр також уточнив, що паспорти старого зразка будуть діяти до закінчення їхнього терміну. "Але враховуючи вимоги Євросоюзу у плані безвізових поїздок, вони будуть вимагати тільки такий паспорт (нового зразка, - ред.), тому що він відповідає їхнім вимогам", - сказав він.

Нагадаємо, що 22 листопада Україна і ЄС домовилися про план дій, які Україна повинна виконати для введення безвізового режиму короткострокових поїздок для своїх громадян. У листопаді за результатами 14 саміту "Україна - ЄС" у Брюсселі сторони висловили надію на завершення переговорів щодо угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі у 2011 році.

Слід зазначити, що Україна і ЄС почали переговори про нову базову угоду ще у березні 2007 року, а переговори про створення зони вільної торгівлі у лютому 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Через три-чотири місяці українцям видаватимуть біометричні паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути