пʼятниця, 20 липня 2012 10:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Влада хоче прискорити розгляд справи Тимошенко, щоб дати новий термін до рішення касації" - "бютівець"

"Влада хоче прискорити розгляд справи Тимошенко, щоб дати новий термін до рішення касації" - "бютівець"
Андрій Павловский не виключає, що Тимошенко таки повезуть до суду насильно. Фото: genshtab.censor.net.ua

Народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловский каже, що Юлію Тимошенко хочуть протримати за гратами до виборів.

Так він прокоментував Gazeta.ua інформацію про те, що пенітенціарна служба готується перевезти екс-прем'єра з лікарні назад у колонію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко готуються відправити назад в колонію - джерело

"Якщо вони це зроблять, це буде чергова підлота з боку влади. Це робиться для того, щоб потім насильно привезти до суду не з лікарні, щоб демонстративно показати, що ми тут ігноруємо думку захисників, і лікарів, і європейських експертів. Це призведе до ще більшої ізоляції режиму Януковича", - каже він.

Відповідаючи на питання про те, навіщо владі силою доставляти Тимошенко у суд, політик зазначив: "Все йде до того, що вони будуть вимушені визнати на касаційному суді, що рішення Кірєєва було незаконне і його треба відміняти. Якщо ні, то це за них зробить в серпні місяці Європейський суд з прав людини. Тому ми бачимо, що в касаційному суді вони цей розгляд затягують, і в той же час намагаються його прискорити максимально в Харківському суді. Щоб до того часу, як касаційний суд скасує газову справу, дати якийсь новий термін по новій справі. Все робиться для того, щоб до виборів її не випускати, виключити на час виборів її з політичного життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко погрожує вибити вікно у лікарні - тюремники

Щодо записки з погрозами Тимошенко вибити вікно в лікарні, якщо їй не нададуть права телефонного дзвінка, Павловський також не виключає, що екс-прем'єр могла протестувати проти порушення її конституційних прав.

"Це тільки зі слів тюремників так, а як воно було насправді, важко судити. Бо вона ж дійсно ізольована, і ми не можемо з її боку вчасно мати інформацію, як воно було насправді. Але вона має право на один дзвінок, і в законі написано, що незалежно від того, де вон азнаходиться — в СІЗО, чи в лікарні. Вони кажуть, що вона має право дзвонити тільки із Качанівської колонії, а коли в лікарні, то ні. Це порушення закону, бов законі не вказано, звідки можна дзвонити. Я думаю, що з її боку була якась форма протесту, але вони ж мабуть усе перекрутили", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Влада хоче прискорити розгляд справи Тимошенко, щоб дати новий термін до рішення касації" - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути