четвер, 19 липня 2012 12:47

Опозиція скаржиться, що зникла державна програма по забезпеченню житлом інвалідів

Опозиція скаржиться, що зникла державна програма по забезпеченню житлом інвалідів
Валерій Сушкевич каже, що держава взагалі забула про інвалідів. Фото: focus.ua

В 2012 році зникла державна програма щодо придбання житла для інвалідів.

Про це під час круuлого столу Об'єднаної опозиції щодо обговорення соціальної політики, сказав народний депутат- "бютівець", голова комітету Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів, та інвалідів Валерій Сушкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога вибачився за свого підлеглого, дружина якого побила хлопчика

"Я назву конкретні цифри, що було і що є. Коли говорять сьогодні, що покращення є, що виконуються соціальні ініціативи президента, приведу прикладу щодо санітарно-курортного лікування інвалідів - це позиція держави по відношенню до інвалідів, що путівок чекають роками. В 2008 році забезпечувалися путівками 17,3% інвалідів, в 2010 - 12%, в 2011 - 9,8%, в 2012 - 8,9%. При цьому, компенсація інвалідам та учасникам Великої Вітчизняної, що не змогли отримати путівку складає 300 гривень, а  ціна самої путівки - 4-5 тисяч гривень", - каже він.

Сушкевич зауважив, що Україна була однією із перших пострадянських республік, що підписала конвенцію по правам інвалідів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко розповів, що робитиме Україна у кризу 2013 року

"Ми маємо створити умови для якісного лікування та санаторно-курортного лікування ветеранів ВВВ та інвалідів. В рік помирає 200 тисяч ветеранів, люди звертаються до нас, опозиції з єдиним проханням - виконати законодавство, закон про статус ветеранів ВВВ. Єдиний уряд в історії української держави, який збільшив в три рази щорічну разову допомогу до Дня Перемоги - був уряд Тимошенко. Влада була втрачена, бюджет був переглянутий, а видатки скасовані", - наголосив політик.

За словами Сушкевича, забезпечення окремих категорій населення протезами в 2008 році складало 74,8%.

"В 2010 - це було 64% від потрібного, в 2011- вже 49%. Тобто, менше половини. На придбання житла для інвалідів за бюджетною програмою в 2008 році було 10%, в 2012 році - 0%. Тобто, державна програма зникла", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція скаржиться, що зникла державна програма по забезпеченню житлом інвалідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути