Ексклюзиви
понеділок, 20 березня 2017 15:34

"Влада гроші не краде" - що сказав Порошенко на початку тижня

"Влада гроші не краде" - що сказав Порошенко на початку тижня
"Передвиборна кампанія поставила б на паузу всі реформи на рік". Фото: @poroshenko

Сьогодні президент Петро Порошенко зробив чимало гучних заяв на засіданні Ради регіонального розвитку.

Gazeta.ua пропонує найцікавіші.

Інфляція менше 10%

"Інфляція, тягар високих цін - те, що хвилює людей найбільше. Цього року вона вимірюватиметься, сподіваюся, вже однозначною цифрою - менше 10 відсотків. А до 2019 року, це наше спільне завдання, ми маємо вийти на показник інфляції 5 відсотків".

Росія загрожує по всій лінії кордону

"Головною є російська військова загроза. Вона йде не лише з окупованих районів Донбасу. Вона нависає на всій лінії кордону з Росією".

Дострокові вибори загальмують реформи

"Я регулярно вивчаю питання громадської думки і не бачу жодної перспективи, щоб внаслідок позачергового голосування був би обраний парламент із більшим реформаторським потенціалом, ніж той, який нині працює. Передвиборча кампанія поставила б на паузу всі реформи на півроку, а то й на рік".

Окупований Донбас хочуть "виштовхнути"

"Організатори блокади обманювали суспільство, оскільки це була не блокада ОРДО/ОРЛО. Яка блокада, коли там діра в кордоні, зокрема і з Російською Федерацією, сотні кілометрів? Насправді це виявилося спецоперацією, спрямованою на те, щоб "виштовхнути" окуповані райони з українського Донбасу до Російської Федерації".

Про відтермінування траншу МВФ

"Причиною відтермінування стали наслідки блокади. Я наголошую, що ми разом маємо об'єднатися, аби найближчим часом отримати транш".

Гроші не проїдаються

"Золотовалютні резерви танули, як сніг навесні. На лютий 2015 року "всохли" практично до 5 мільярдів доларів. На сьогодні вони становлять15,5 мільярдів доларів. Саме туди насамперед пішли кошти, одержані від Міжнародного валютного фонду. Їх не вкрала влада, їх не проїв народ, як дехто стверджує. Вони цілі та збережені покладені насамперед у резерв і забезпечують стабільність національної валюти".

Створення нової служби

"Моя пряма політична воля полягає в тому, що цю структуру, податкову міліцію, слід ліквідувати. Щоб у найкоротші терміни розпочала роботу нова служба фінансових розслідувань як принципово новий та інтелектуально-аналітичний орган".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для чого Насірову англійський паспорт? Він що сер, х*р?" - Москаль оцінив закон Порошенка про громадянство

Питання третього перегляду програми розширеного фінансування EFF для України зникло з порядку денного ради директорів Міжнародного валютного фонду, яка має відбуватися сьогодні, 20 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Влада гроші не краде" - що сказав Порошенко на початку тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути