Ексклюзиви
середа, 27 квітня 2011 11:08

Вивішування прапора СРСР - це лизання чобота російському окупантові - Ключковський

Вивішування прапора СРСР - це лизання чобота російському окупантові - Ключковський

Ухвалення Верховною Радою закону про вивішування червоних прапорів на День Перемоги - це відверто проросійський крок, вважає народний депутат від "Нашої України" Юрій Ключковський.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Це продовження тенденції, яка сьогодні здійснюється у просуванні офіціозної історії на визнання так званої Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Але насправді була Друга світова війни - з вересня 1939-го по вересень 1945-го. Однак, це не відповідає російській історіографії, яка хоче забути ганебну польську кампанію 1939 року з парадом переможців у Бресті на чолі з радянським маршалом Жуковим і німецьким генералом Гудеріаном. Так само, як і фінську агресивну війну, яку організував Радянський Союз у межах Другої світової", - зазначив парламентарій.

На думку Ключковського, Москва прагне переконати всіх, що тільки Радянський Союз переміг у війні, хоча першу капітуляцію Німеччина підписала перед західними союзниками СРСР.

"Прапорів Перемоги було принаймні чотири - радянський, американський, французький і англійський, - сказав Ключковський. - А якщо ми стоїмо на позиції, що українці теж брали участь у війні, то чому український прапор не є Прапором Перемоги? Вивішування прапора СРСР - це лизання чобота російському окупантові. Правильно зробили деякі ради на Західній Україні, що заборонили підняття цього символу більшовицького терору. Вони дотримуються історичної правди і національних інтересів України. Прийнятий парламентом закон - протиправний, його можна не виконувати, бо в країні має діяти верховенство права".

Як повідомляла Gazeta.ua, Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким Прапор Перемоги - червоний прапор, практично ідентичний державному прапору СРСР, має використовуватися під час святкування Дня Перемоги і днів визволення окремих міст поряд з державним прапором України.

Обидва прапори повинні вивішувати на будівлях, а також використовувати під час усіх заходів, які проводять органи державної влади і місцеві ради.

Зараз ви читаєте новину «Вивішування прапора СРСР - це лизання чобота російському окупантові - Ключковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути