Ексклюзиви
вівторок, 12 березня 2013 16:38

Вищий спецсуд залишив у силі вирок Іващенку - 5 років умовно

Вищий спецсуд залишив у силі вирок Іващенку - 5 років умовно
Захист Іващенка оскаржуватиме рішення Вищого спецсуду в Європейському суді з прав людини. Фото: rian.com.ua

Вищий спеціалізований спецсуд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі вирок колишньому виконуючому обов'язки міністра оборони Валерію Іващенку - 5 років умовно.

Таке визначення оголосив Вищий спецсуд у вівторок, розглянувши касацію Іващенка.

Таким чином, касація Іващенка залишена без задоволення, а рішення апеляційного суду, пом'якшити покарання Іващенка до умовного терміну - залишена без змін.

Водночас, касація прокуратури на рішення Апеляційного суду була відкликана прокуратурою у лютому, і суд її не розглядав.

Коментуючи журналістам рішення Вищого спецсуду, адвокат Іващенка Борис Нечипоренко сказав: "Звичайно, ми не задоволені цим рішенням. Будемо оскаржувати його в Європейському суді з прав людини, оскільки вважаємо, що Іващенко не скоював ніякого злочину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валерію Іващенку дали політичний притулок у Данії

Сам Іващенко не був присутній на розгляді касації.

Нагадаємо, 12 квітня 2012 року Печерський районний суд Києва засудив Іващенка до 5 років позбавлення волі з позбавленням на три роки права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в установах, підприємствах та організаціях усіх форм власності, і з позбавленням 2-го рангу держслужбовця. У відповідності з вимогою статті 82 КК у термін відбуття покарання засудженого Іващенка врахований термін його попереднього ув'язнення, починаючи з 21 серпня 2010 року.

13 листопада 2012 року захист Іващенка подав касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ на рішення Апеляційного суду Києва, який змінив екс-першому заступнику міністра оборони покарання з 5 років реального позбавлення волі на 5 років позбавлення волі умовно.

13 лютого 2013 року в ЗМІ повідомили, що Іващенко отримав політичний притулок у Данії в рамках Конвенції ООН про статус біженців, а "Міністерство закордонних справ Данії, коментуючи це питання, обмежилося лаконічним підтвердженням". 19 лютого МЗС України повідомило, що Іващенко отримав дозвіл на проживання в Данії, а не політичний притулок.

Зараз ви читаєте новину «Вищий спецсуд залишив у силі вирок Іващенку - 5 років умовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути