пʼятниця, 14 жовтня 2011 12:19

Вищий адміністративний суд поставив крапку у героїзації Бандери і Шухевича

Вищий адміністративний суд поставив крапку у героїзації Бандери і Шухевича

Вищий адміністративний суд України поставив "остаточну процесуальну крапку" у резонансних справах щодо визнання незаконними Указів президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання Герой України Роману Шухевичу (1907-1950) - головнокомандувачу Української повстанської армії (УПА) і Степану Бандері (1909-1959) - лідеру Організації українських націоналістів.

Про це повідомив донецький адвокат Володимир Оленцевич, повідомляє "Остров".

За словами адвоката, 12 жовтня йому в ході судового засідання у Вищому адміністративному суді України було офіційно повідомлено, що колегія суддів Вищого адміністративного суду України своїми визначеннями відмовила у допуску до виробництва Верховного Суду України заяв (серед авторів заяв був і екс-президент України Ющенко) про перегляд двох ухвал Вищого адмінстративних суду України від 2 серпня 2011.

Цими заявами було залишено без змін постанову Донецького апеляційного адміністративного суду від 21 квітня 2010 р., постанову Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 р. та ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 червня 2010 р., що стосуються "героїзації" Шухевича і Бандери.

"Тепер можна сміливо говорити про повну відсутність будь-яких процесуальних можливостей у законодавстві України для скасування судових рішень про незаконність Указів Президента України Віктора Ющенка про присвоєння звання Герой України Роману Щухевічу і Степану Бандері", - прокоментував рішення Вищого адмінсуду адвокат Оленцевич.

Зараз ви читаєте новину «Вищий адміністративний суд поставив крапку у героїзації Бандери і Шухевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути