середа, 24 серпня 2011 13:06

Шухевич готує документи до ВСУ, аби повернути Героя батькові

Шухевич готує документи до ВСУ, аби повернути Героя батькові

Син головнокомандувача Української повстанської армії (УПА), лідер УНА-УНСО Юрій Шухевич має намір до 2 вересня оскаржити у Верховному Суді України (ВСУ) рішення щодо позбавлення Степана Бандери та Романа Шухевича звання Герой України.

Про це Юрій Шухевич повідомив у коментарі Gazeta.ua.

"Я маю намір подавати звернення до Верховного Суду, бо є ще така можливість. Ми маємо час до 2 вересня оформити усе необхідне. Документи на стадії підготовки", - уточнив політик.

Він додав, що окрім нього до ВСУ звернуться його адвокати та адвокати Бандери.

"Не берусь стверджувати, чи Верховний Суд щось вирішить. Але не забувайте про червоний прапор, який нібито вже був президентом затверджений, але Конституційний Суд виніс свій вердикт. Так само і тут: а ну ж і вийде", - сказав Шухевич.

Крім того, говорячи про роль УНА-УНСО у політичному житті України, націоналіст зауважив, що на сьогоднішній день вона незначна.

"Сьогодні така організація, як УНСО, не є запотребована. Ми були потрібні, коли відбувались певні події у Придністров'ї, в Абхазії, в Україні 90-х років. Але тепер, як бачите, ні", - вважає політик.

Нагадаємо, на початку серпня Вищий адмінсуд підтримав рішення попередніх судових інстанцій, які визнали незаконним присвоєння звання Героя України провіднику Організації українських націоналістів Степанові Бандері та головнокомандувачеві Української повстанської армії Романові Шухевичу. Суд прислухався до аргументів адвоката Володимира Оленцевича.

Зараз ви читаєте новину «Шухевич готує документи до ВСУ, аби повернути Героя батькові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути