субота, 06 серпня 2011 14:00

Івано-Франківськ поскаржиться Януковичу та Пшонці на ВАСУ щодо своїх героїв

Івано-Франківськ поскаржиться Януковичу та Пшонці на ВАСУ щодо своїх героїв

На позачергової сесії Івано-Франківської міської ради, яку зініціювала фракція ВО "Свобода", депутати прийняли звернення до президента України Віктора Януковича та Генерального прокурора України Віктора Пшонки щодо рішення Вищого адміністративного суду України про позбавлення звань Герой України Степана Бандери та Романа Шухевича.

"Вважаємо рішення Вищого адміністративного суду України зумисне спланованим заходом напередодні 20-ї річниці Незалежності України – свята, яке влада на чолі з Віктором Януковичем відверто ігнорує. Саме тому вона синхронно ухвалила рішення про відмову на гідному рівні відзначати День Незалежності і, водночас, через "ручний" суд, протиснула рішення про позбавлення звань Героїв України Романа Шухевича та Степана Бандери", - йдеться у зверненні депутатів.

"На жаль, місцеве самоврядування сьогодні повинно займатися не тільки господарськими питаннями міста, але й ставати на захист української ідеології, яку центральна влада намагається придушити. Правлячий режим узурпував усі гілки влади, наслідком чого стають подібні нікчемні судові рішення. Ми, депутати, є представниками громади, тому зобов'язані реагувати на такі політично ганебні рішення, що є черговим українофобським  кроком неукраїнської влади", - зауважив голова фракції ВО "Свобода" у міській раді Роман Онуфріїв.

За його словами, в липні – на початку серпня центральна влада вчинила кілька цинічних кроків, якими намагається нівелювати національну складову в державній політиці.
Зокрема, відміна військового параду до Дня незалежності з метою економії бюджетних коштів, хоча натомість цього року в держбюджеті передбачено 152 млн. грн. на реконструкцію та будівництво державних резиденцій та дач високопосадовців. Тому позбавлення національних героїв державних звань, на думку головного "свободівця" Івано-Франківська, є демонстрацією абсолютної антиукраїнської політики на догоду промосковській "п'ятій колоні" в Україні, свідченням антиукраїнської сутності державного керівництва.

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківськ поскаржиться Януковичу та Пшонці на ВАСУ щодо своїх героїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути