вівторок, 06 вересня 2011 21:42

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вища рада юстиції оцінить поведінку Кірєєва

Вища рада юстиції оцінить поведінку Кірєєва

Вища рада юстиції (ВРЮ) України дасть оцінку діям судді Печерського суду Києва Родіона Кірєєва в судовому процесі над екс-прем'єром України Юлією Тимошенко, повідомив глава ВРЮ Володимир Колесниченко в опублікованому у вівторок інтерв'ю українському інтернет-виданню "Главком".

Суддя Кірєєв розглядає "газову" справу стосовно Тимошенко, захист безліч разів заявляв судді про відвід, проте весь час отримував відмову. Адвокати екс-прем'єра і сама Тимошенко не раз звинувачували суддю в тому, що він виконує вказівки влади, а також постійно порушує права обвинуваченої.

За словами Колесніченка, у ВРЮ надійшли близько десятка звернень від народних депутатів, які скаржаться на грубість судді, на те, що той не заявляє свій відвід, а також ігнорує клопотання захисників і безпідставно видаляє депутатів.

"Коли кажуть, що суддя веде (процес) упереджено, я б міг відповісти, що до закінчення процесу ніяких оцінок ВРЮ давати не буде. Але я зробив не так - відкрив виробництво, нехай перевіряють. Нехай суддя розуміє, що оцінка його дій йде. І якщо будуть порушення, які спричинять процедуру розгляд ВРЮ, - звичайно будемо це робити", - повідомив глава ВРЮ.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України звинувачує екс-прем'єра у перевищенні владних повноважень при підписанні в 2009 році угод між "Газпромом" і "Нафтогазом" про постачання газу в Україну. 5 серпня екс-прем'єр була заарештована.

Зараз ви читаєте новину «Вища рада юстиції оцінить поведінку Кірєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути