вівторок, 06 вересня 2011 11:01

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кірєєв не дав Тимошенко часу на відпочинок, а вона назвала його "папугою в президії"

Кірєєв не дав Тимошенко часу на відпочинок, а вона назвала його "папугою в президії"

На початку засідання Печерського суду у справі проти Юлії Тимошенко було подано клопотання про рішення суду робити перерву на 30 хвилин кожного дня, аби Тимошенко могла спілкуватися зі своїм захисником.

У свою чергу, прокурор Лілія Фролова зазначила, що "суду надається час для відпочинку кожного дня. У Кримінально-процесуальному кодексі не передбачені встановлені графіки засідань".

Натомість адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк у своєму виступі сказав, що "ані підсудна, ані адвокати досі не ознайомлені з усіма матеріалами справи, бо їх не надали".

"Клопотання ми можемо подати тільки за 15 хвилин до початку засідання. Я згоден, головуючий у справі - це суддя Родіон Кірєєв, але це не означає що він може робити будь що. Я вимагає встановлення нормального графіку суду. 8-годинний робочий день ніхто не скасовував", - наголосив захисник екс-прем'єра.

У відповідь Кірєєв сказав, що заява Плахотнюка - це спроба затягнути розгляд справу.

Інший адвокат Микола Сірий також хотів висловити свою думку щодо клопотань, та Кірєєв зупинив його майже на початку промови. Суддя це також трактував як затягування справи.

У свою чергу, Тимошенко нагадала Кірєєву, що він має надати їй слово, на що той сказав, що "ви не звертаєтесь щодо поданих клопотань, а тільки аби звернутися до суду зі зневажливим словом".

Тимошенко відреагувала емоційно. "Ви аморальна безчесна людина, яка знущається над правосуддям. Думаєте, Янукович вас покриє і врятує? Обіцяю, дуже скоро ви будете відповідати по закону за те, що перетворили суд на політичну розправу", - сказала вона Кірєєву.

Кірєєв зневажливо поставився до цих слів, на що Тимошенко додала: "Я рада, що вас так веселить порушення вами закону. Напевно, ви так виховані. Не знаю, хто вас виховував, можливо, у вас і батьки такі були, якщо такого недоумка виховали".

Вона звернулася до своїх адвокатів і попросила їх набратися терплячості: "Сьогодні у нього (судді Кірєєва) завдання - видалити моїх захисників". "Але мої захисники на вашу клоунаду реагувати не будуть", - наголосила екс-прем'єр.

Раніше під час судового засідання щодо "газової справи" Тимошенко назвала Кірєєва "папугою в президії" та "шутом і паяцом". "Вам тільки ковпак залишилося надіти", - сказала вона.

Кірєєв відхилив обидва клопотання і виніс Тимошенко попередження

Зараз ви читаєте новину «Кірєєв не дав Тимошенко часу на відпочинок, а вона назвала його "папугою в президії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути