вівторок, 06 вересня 2011 09:57

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко назвала Кірєєва "виродком", а той відхилив заяву про відвід судді

Тимошенко назвала Кірєєва "виродком", а той відхилив заяву про відвід судді

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на засіданні суду щодо "газової справи" назвала суддю Родіона Кірєєва виродком.

Як повідомляє корепондент Gazeta.ua, на початку судового засідання Кірєєв зачитав заяви про відвід судді, скасування запобіжного заходу, виклик свідків захисту та медичне обстеження Тимошенко.

Після цього він заявив, що заява про відвід судді свідчить про намагання затягнути справу та відхилив клопотання про відвід судді. Щодо інших клопотань Кірєєв нічого не сказав.

Далі він спитав підсудну, чи не заперечує вона щодо початку розгялду справи при відсутності її захисників Євгенії Карр та Олександра Тимошенко, її адвоката Юрія Сухова та прокурора Олександра Микитенка. Тимошенко категорично виступила проти.

"В такому режимі і темпі - з 9 ранку до 9 вечора, мої захисники не можуть робити. Вони сплять по 2-3 години. Авокат сухов практично випав із судовго процесу через фізичну втому, - сказала на те екс-прем'єр. - Я категорично заперечую проти початку розгляду справи без захисника та вимагаю оголосити перерву хоч на 2-3 дні, аби я могла поспілкуватися зі своїм адвокатом, розглянути всі томи і матеріали справи".

"Прокурори ходять на засідання по черзі, то може не варто так аморально поступати із захистом, примушуючи їх працювати в такому темпі", - наголосила Тимошенко.

У свою чергу, адвокат Олександр Плахотнюк намагався в усній формі оголосити відвід судді, що Кіррєв оцінив як затягування справи.

Плахотнюк намагався заперечити, але кірєєв не дав йому слова. У відповідь Тимошенко звернулася до Плахотнюка: "Зараз цей виродок видалить Вас із зали, і на цьому все закінчиться".

Кірєєв оцінив ці слова як провокацію, що має на меті примусити суд відтягнути розгляд справи. Суддя наголосив, що все рівно справу будуть розглядати сьогодні.

Заначимо також, що суддя сьогодні запізнився на судове засідання на 10 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко назвала Кірєєва "виродком", а той відхилив заяву про відвід судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути