Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2011 14:14

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кірєєва підібрали тільки для справи Тимошенко - у суді він більше не працює, розповів Москаль

Кірєєва підібрали тільки для справи Тимошенко - у суді він більше не працює, розповів Москаль

Суддю Печерського суду Родіона Кірєєва взагалі не внесено до автоматизованої системи документообігу судових справ і підібрано для розгляду тільки однієї кримінальної справи – відносно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це заявив народний депутат України Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

Він зокрема наголосив, що до початку розгляду кримінальної справи з обвинувачення Тимошенко Кірєєв не мав у провадженні жодної іншої справи і за весь цей період не отримав жодної нової справи.

Москаль розповів, що в "Положенні про автоматизовану систему документообігу суду", яке затверджено рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010р., у розділі "Автоматичний розподіл судових справ", п. 3.1.5 сказано: "Судові справи підлягають автоматичному розподілу між суддями, які мають на час розподілу справ повноваження для здійснення процесуальних дій".

"Виникає закономірне питання – яким чином працює автоматизований розподіл справ у Печерському райсуді Києва, якщо суддя Родіон Кірєєв до початку розгляду кримінальної справи з обвинувачення Юлії Тимошенко не мав у провадженні жодної іншої справи і за весь цей період не отримав жодної нової справи, що дозволяє йому щодня розглядати тільки одну справу – відносно Тимошенко?", - зазначив Москаль.

У той же час, за словами нардепа, іншій суддя Печерського райсуду Сергій Вовк, котрий розглядає не менш резонансну справу Юрія Луценка, до початку розгляду мав у провадженні низку інших судових справ і продовжує отримувати нові справи досі, що помітно з тривалих перерв у справі Луценко.

"Усе це наштовхує на однин висновок – суддя  Кіреєв взагалі не внесений до автоматизованої системи документообігу судових справ і підібраний спеціально для судового розгляду тільки однієї кримінальної справи – відносно Тимошенко", - переконаний Москаль.

Нардеп направив депутатські звернення голові Державної судової Адміністрації та голові Печерського районного суду Києва з проханням дати оцінку наведеним фактам.

Зараз ви читаєте новину «Кірєєва підібрали тільки для справи Тимошенко - у суді він більше не працює, розповів Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути