вівторок, 06 вересня 2011 16:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вирок Тимошенко можуть оголосити вже в п'ятницю - "бютівець"

Вирок Тимошенко можуть оголосити вже в п'ятницю - "бютівець"

У фракції "БЮТ-Батьківщина" кажуть, що вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко швидше за все буде оголошено в п'ятницю, 9 вересня. Про це заявив депутат Верховної Ради Олександр Гудима.

"Ми вважаємо, що вирок варто очікувати в п'ятницю, понеділок або вівторок. Ймовірний день - п'ятниця", - повідомив Гудима.

Він це пояснює тим, що після допиту Тимошенко, який вже розпочався у вівторок, мають відбутися дебати сторін. Після цього, як припускає депутат, суддя Родіон Кірєєв буде готувати обвинувальний висновок, що може зайняти від декількох годин до цілого дня.

У партії "Батьківщина" стверджують, що як тільки з усіх процедур буде видно, що вирок оголосять вже в найближчі години і буде відомий день, коли це відбудеться, то про це обов'язково повідомлять пресі і вимагатимуть доступу телекамер до зали суду.

Адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк теж каже, що обвинувальний вирок буде винесено в найближчі дні.

"Така поведінка суду, коли прискорюється розгляд справи, свідомо ігнорується право на захист, свідчить про те, що і прокуратурі, і суду стало зрозуміло, що в діях нашої підзахисної Тимошенко відсутній склад злочину, який їй інкримінується, і всі докази, досліджені в судовому засіданні, свідчать про це ", - сказав Плахотнюк.

Він додав, що "висновки ГПУ, зроблені в обвинувальному висновку, не підтверджуються. І тому такий темп і така поведінка судді свідчить про те, що і прокуратурі, і суду вже стало зрозумілим, що в діях Тимошенко немає складу злочину, а обвинувальний вирок доведеться оголошувати".

Сьогодні головуючий в суді Кірєєв оголосив свідчення обвинуваченої, які Тимошенко дала на досудовому слідстві. Після цього, Кірєєв оголосив перерву в слуханні справи до 9:30 середи, 7 вересня, для того щоб захист екс-прем'єра мав можливість подати всі клопотання.

Зараз ви читаєте новину «Вирок Тимошенко можуть оголосити вже в п'ятницю - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути