вівторок, 06 вересня 2011 11:38

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Тимошенко є докази, що голову комісії з оцінки "газових договорів" ховають від слідства

У Тимошенко є докази, що голову комісії з оцінки "газових договорів" ховають від слідства

Суддя Печерського суду Родіон Кірєєв запропонував екс-прем'єру Юлії Тимошенко дати покази.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, адвокат Тимошенко попросив пів години перерви, аби підготуватися до дачі показів і порадитися з підсудною

Суддя Кірєєв оголосив перерву до 11.15, таким чином надавши захисту для підготовку 20 хвилин.

Раніше під час судового засідання з "газової справи" Тимошенко сказала, що вона має інформацію, що голова комісії, яка проводила судово-економічну експертизу і зробила висновки про завдання збитків держави в наслідок договорів в 200,9 Юрій Маслак симулює хворобу.

"Нам повідомили, що Юрій Маслак, який нібито перебуває в тяжкому стані і через це не може з'явитися на суді аби дати покази, в лікарню приїжджає буквально на кілька годин. Також нам повідомили з місця його роботи, що кожного дня він на кілька годин приїжджає на роботу і займається там робочими справами. Нам допомагають усі порядні люди, звісно на умовах анонімності, бо всі розуміють, що внаслідок надання якоїсь інформації їх можуть миттєво звільнити", - наголосила  екс-прем'єр.

Тимошенко впевнена, що голову комісії Маслака переховують від слідства, бо і він, і вся комісія розуміють, що висновки експертизи сфальшовано, оскільки ці висновки основані не на бухгалтерських документах, а "на штучній ціні, яку виведена за невідомою формулою".

Адвокат Микола Сірий до цього звертався до суду і зазначив, що в докуметах щодо стану здоровя Маслака, які було подано напередодні і ті, що було подано раніше, існують розбіжності. Так, в останньому листі стан Маслака позначається як тяжкий, а у тому документі, який надійшов раніше - середньої тяжкості.

"Згідно з цим листом, що надійшов раніше, у Юрія Маслака просто змінюється тиск, як майже у кожного з нас, але суд вважає, що його стан занадто важкий, аби він міг дати покази. Хочу нагадати, що раніше з лікарні до суду доставили Соколовського в набагато важчому стані", - наголосив адвокат.

Сірий наголосив, що до великої кількості сфальшованих документів у цій справі долучився ще один сфальшований документ.

У свою чергу, Кіррєв відхилив клопотання про виклик Маслака, на якому наполягала сторона захисту.

Зараз сторона захисту наполягає на виклику всіх членів комісії судово-економічної екпертизи і на тому, щоб викликати членів комісії, яка робила експертизу на прохання захисту. Ця остання експертиза, яку робив експертний центр "Альтернатива", підтвердила відсутність збитків.

"Тільки вислухавши експертів обох комісій можна з'ясуватися об'єктивність їх висновків", - наголосив адвокат.

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко є докази, що голову комісії з оцінки "газових договорів" ховають від слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути