вівторок, 06 вересня 2011 13:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко: вирок Діденку несправедливий, але з часом його ім'я реабілітують

Тимошенко: вирок Діденку несправедливий, але з часом його ім'я реабілітують

Екс-прем'єр-міністр України, підсудна в "газовому справі" Юлія Тимошенко вважає незаконним і політичним вирок колишньому першому заступнику голови НАК "Нафтогаз Україна" Ігорю Діденку.

"Вирок вкрай незаконний, несправедливий, політичний. Я переконана, що з часом ім'я Діденка буде повністю реабілітовано, як і всі політичні в'язні", - сказала Тимошенко журналістам після закінчення судового засідання.

Як повідомлялося, 5 вересня суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич засудила Діденка до 3 років позбавлення волі умовно. Із залу суду його було звільнено під підписку про невиїзд до остаточного вступу в силу судового рішення (15 днів - на оскарження).

Діденко знаходився під арештом з 12 липня 2010 року за звинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз Україна" та Державної митної служби в розтраті природного газу, який належить компанії RosUkrEnergo АG, та його незаконного розмитнення в лютому-березні 2009 року.

Діденко 31 серпня заявив суду, що підписав договори про митне оформлення природного газу RosUkrEnergo в 2009 році, оскільки був абсолютно впевнений, що отримав директиви Кабінету міністрів про їх підписання, а не особисто від Тимошенко, яка тоді очолювала уряд.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: вирок Діденку несправедливий, але з часом його ім'я реабілітують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути