Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2011 18:46

Діденко взагалі не має сидіти, адже він людину не вбивав - Погребинський

Діденко взагалі не має сидіти, адже він людину не вбивав - Погребинський

Умовний строк, на який засудили колишнього заступника Голови НАК Нафтогазу Ігоря Діденка, - це визнання того, що влада погарячкувала.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

"Є декілька причин, чому було прийнято рішення засудити Діденко умовно. Перша - він взагалі не мав сидіти. Саджати за те, що людина виконувала доручення прем'єр-міністра? За що тут саджати? Він же не людину вбив, це ж не Пукач. Друга причина полягає у тому, що вся ця історія із притягненням до кримінальної відповідальності людей за домовленість по газу з Росією викликає жорстку реакцію аж до неполіткоректної реакції президента Російської Федерації. Медведєв же казав: "Ми знаємо, за що ви судите Тимошенко. Не за колишні гріхи, а за домовленість із Росією. Те ж саме стосується і Діденко. Ви взагалі хочете, щоб ми з вами дружили? Ви зацікавлені у співробітництві?" - нагадав Погребінський.

Політолог зазначив, що новина про те, що Діденко отримав умовний строк, - приємна.

Абсолютне виправдання його було б неможливе, бо "у нас це не прийнято".

"Це хороший прецедент. Нехай і Тимошенко отримає умовно. Хоча прем'єр-міністра Франції це також не влаштує. Їм потрібний виправдувальний вирок. Але мені видається, що Тимошенко "проковтне" і такий вирок. "Умовно" - це добрий знак. При всьому тому, що мені дуже не подобається, яку форму захисту обрала Тимошенко. Я вважаю, що судити людину за те, що вона підписала угоду, нехай сто разів погану, неправильно. Це повинні судити виборці. Розкажіть яке погане рішення підписала Тимошенко, і наступного разу за неї не проголосують", - сказав експерт.

На його думку, за підписання угод має бути політична, а не кримінальна відповідальність.

"Якщо зможете довести, що вона вкрала, і не мільйон чи десять мільйонів, а сто, тоді можна притягувати до кримінальної відповідальності", - відзначив голова Центру політичних досліджень і конфліктології.

Нагадаємо, колишній перший заступник голови Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз Україна" Ігор Діденко засуджений до 3 років позбавлення волі умовно. Відповідний вирок сьогодні зачитала головуюча на процесі суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич.

Зараз ви читаєте новину «Діденко взагалі не має сидіти, адже він людину не вбивав - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути