Ексклюзиви
понеділок, 05 вересня 2011 18:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вироки щодо опозиції будуть не суворі - політолог

Вироки щодо опозиції будуть не суворі - політолог

Засудження колишнього першого заступника голови НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка до 3 років позбавлення свободи умовно означає, що заарештованих у газовій справі посадовців не посадять.

У цьому переконаний політолог, директор Інституту демократії Сергій Таран.

"Влада збирається не допустити Тимошенко до парламентських виборів. Справа Діденка — це одна з перших ластівок того, що буде відбуватися. Завданням влади є не притягти його до відповідальності", - зауважив експерт.

На його думку, Діденка звинуватили в тому, що він виконував завідомо злочинні розпорядження прем'єрки, хоча сам нічого протиправного не вчинив.

"Він не політик, не має рейтингу, не має фінансових потоків. Те саме й з іншим учасниками подібних процесів. Єдине, що цей вирок може означати, що й наступні вироки будуть не суворі, бо в цьому немає необхідності", - вважає Таран.

Разом з тим, на його переконання, по Тимошенко справа значно складніша.

"Сам Азаров уже практично заявив, що Тимошенко винна, ще до вироку суду. Тепер давати їй виправдальний вирок — нереально. Усі ці справи насправді просто підготовка. Це означає, що тепер влада в принципі не може виправдати Тимошенко, оскільки Діденка засуджено саме за виконання її директив", - уточнив політолог.

Він зазначив, що можливі варіанти її помилування, амністії або й умовного засудження, але у виборах тепер вона точно участі взяти не зможе.

"Хоча влада поступово починає розуміти, що гра з Тимошенко дуже небезпечна, бо призведе до міжнародної ізоляції України", - резюмував Таран.

Нагадаємо, колишній перший заступник голови Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз Україна" Ігор Діденко засуджений до 3 років позбавлення волі умовно. Відповідний вирок сьогодні зачитала головуюча на процесі суддя Печерського райсуду Києва Оксана Царевич.

Зараз ви читаєте новину «Вироки щодо опозиції будуть не суворі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути