середа, 29 лютого 2012 11:57

Спецтема: Луценко за ґратами

"Вирок Луценку – червоний прапорець, за який зайшла наша судова система"

"Вирок Луценку – червоний прапорець, за який зайшла наша судова система"

За часів Януковича вирок Луценку - це другий серйозний політично мотивований вирок. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак.

"Причому, якщо Тимошенко ще можна було якось звинуватити в зловживанні владою, то рішення щодо Луценка виходить за рамки права", - зауважив він.

Колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку в понеділок, 27 лютого, оголосили вирок – чотири роки в'язниці з конфіскацією майна. Визнали винним у перевищенні службових повноважень та заволодінні майном у особливо великих розмірах. З урахуванням часу арешту, Луценку доведеться відсидіти ще два роки й 10 місяців. Захист екс-міністра готує апеляцію.

"Крапку в цій справі ще не поставили. Незабаром по ній матимемо рішення Європейського суду з прав людини. Воно буде ляпасом українському правосуддю. Вирок Луценку – червоний прапорець, за який зайшла наша судова система. Питання стоїть руба: де в цій країні можна знайти справедливість?", - наголосив Чумак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз робиться все, аби вбити Луценка – правозахисник

Думки інших експертів щодо вироку Юрію Луценку читайте у новому номері журналу "Країна" № 8 (111) за 1 березня 2012 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Вирок Луценку – червоний прапорець, за який зайшла наша судова система"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути