вівторок, 28 лютого 2012 18:51

Спецтема: Луценко за ґратами

Президент ПАРЄ: "Луценко не мав чесного суду"

Президент ПАРЄ: "Луценко не мав чесного суду"

Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Жан Клод Міньйон закликав українську владу звільнити Юрія Луценка.

"Суд над колишнім міністром внутрішніх справ не був чесним, і засудження до тюремного ув'язнення абсолютно не відповідає правопорушенням, щодо яких його визнано винним. Той факт, що досі в ув'язненні перебуває колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, а тепер засуджено і Юрія Луценка, зміцнюють відчуття політичної природи кримінального переслідування обох цих опонентів уряду", - цитує його прес-служба Ради Європи.

Жан Клод Міньон назвав неприйнятним той факт, що члени колишнього уряду держави-члена Ради Європи піддаються переслідуванням із політичних міркувань.

"Така практика суперечить принципам верховенства права і віддаляє Україну від засад, на яких ґрунтується організація, а також від шляху європейської інтеграції, якої країна прагне", - вважає він.

Жан Клод Міньйон нагадав, що у своїй січневій резолюції ПАРЄ заявила, що такі вироки щодо колишніх членів уряду повинні бути скасованими.

"Українське керівництво має невідкладно звільнити Юрія Луценка, який, як і Юлія Тимошенко, є жертвою політики нинішнього уряду, спрямовану на покарання за рішення попереднього уряду", - каже Жан Клод Міньон.

Зараз ви читаєте новину «Президент ПАРЄ: "Луценко не мав чесного суду"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути