Ексклюзиви
неділя, 20 червня 2021 17:37

Вірастюк і бійка у Верховній Раді, нагадування про справу Гандзюк - чим жила Україна минулий тиждень у фото
7

Василь Вірастюк під вигуки "Ганьба" склав присягу народного депутата, скуті ланцюгом закоханні вирішили розійтися. Ці та інші цікаві події в Україні за 14-20 червня у фото.

Автор: Ратинський В'ячеслав / УНІАН
 

17 червня під будівлею Міністерства внутрішніх справ відбулась акція з нагоди дня народження Катерини Гандзюк.

Їй би виповнилось 36 років.

31 липня 2018 року Микита Грабчук облив херсонку Катерину Гандзюк сульфатною кислотою біля її будинку, коли вона прямувала до роботи. 3 місяці вона боролась за життя. 4 листопада померла.

Близько 100 людей зібралось, щоб нагадати про справу Катерини Гандзюк, в якій судили лише одного з трьох причетних в замовлені на вбивство.

Активісти написали фарбою та перекреслели 4 прізвища: "Аваков, Геращенко, Меріков та Курділов".

Скандували: "З днем народження, Катю", "Хто замовив Катю Гандзюк?" та "Аваков—чорт".

Мотивом нападу на Катерину Гандзюк стала її боротьба з незаконною вирубкою лісів в області, розкраданням бюджетних коштів, за версією слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З днем народження, Катю" — під МВС громадськість вкотре нагадала про справу Гандзюк

Автор: Vyacheslav Madiyevskyy/ Ukrinform/Barcroft Media via Getty Images
 

Двоє солдат заряджають полковий міномет ПМ-38. На загальновійськовому полігоні в Башкирівці на Харківщині відбулися польові навчання артилерійських підрозділів Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Крім мінометів бійці відпрацьовували вогонь з гаубиць Д-30

Автор: Serhii Hudak/ Ukrinform/Barcroft Media via Getty Images
 

В Берегово на Закарпатті під час фестивалю "Виноградна лоза" артисти в традиційних костюмах відтворюють ритуали пов'язані з виноробством.

Автор: Pavlo Palamarchuk/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
 

У Львові триває демонтаж "Монументу бойової слави Збройних сил Радянського Союзу". Зараз розбирають елементи скульптурної експозиції. Робочі вручну знімають один із 43 мідних горельєфів. На демонтаж одного йде два дні.

Мають поповнити міський музей "Територія терору". Ліквідують також горизонтальну стелу з залізобетону, облицьована гранітними плитами. На роботи з міського бюджету виділили понад 300 тис. грн. Монумент встановили у травні 1970 року.

Автор: Pavlo Bagmut/ Ukrinform/Barcroft Media via Getty Images
 

17 червня депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко (кусає комір противника) та представник "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива побилися під час пленарного засідання Верховної Ради України.

Це сталося після того як "слуга" Микита Потураєв із трибуни сказав, що "епоха бідності завершиться, коли розстріляють ОПЗЖ".

До трибуни одразу підбігли депутати від обох фракцій. Почалася штовханина.

Через сутичку спікер Дмитро Разумков оголосив перерву. Законопроєкт про незалежність Нацради з питань телебачення і радіомовлення нардепи таки схвалили. За проголосували 302, проти 21 та ще 29 – утрималися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Овдовіла королева вперше вийшла в люди, а китайці підкорюють космос - найцікавіші фото тижня

Автор: Pavlo_Bagmut/ Ukrinform/Barcroft Media via Getty Images
 

15 червня висуванець від "Слуги народу" Василь Вірастюк (у білому) склав присягу народного депутата. Це сталося під час засідання Верховної Ради у вівторок уранці.

У цей час із зали народний депутат з групи "Партія "За майбутнє" Ігор Гузь викрикував "Ганьба! ". На що Вірастюк усміхнувся.

Натомість депутати з фракції "Слуга народу" підвелися й аплодували.

Проміжні вибори в окрузі в на Івано-Франківщині проходили 28 березня.

За даними ЦВК, за Вірастюка проголосували 30,95%, кандидата від партії "За майбутнє" Олександра Шевченка - 30,11%, кандидата від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського - 28,51%. Різниця між Вірастюком і Шевченком була 422 голоси.

Перед повторним перерахунком голосів на кількох дільницях зникли 502 бюлетені, повідомляв рух "Чесно".

5 травня ЦВК відмовилася реєструвати Вірастюка нардепом.

За місяць суд залишив чинним протокол ЦВК про перемогу Вірастюка.

Автор: REUTERS/Gleb Garanich
 

Біля скульптури єднання на Дніпровській набережній в Києві скуті ланцюгом 123 дні харків'яни Олександр Кудлай та Вікторія Пустовітова зняли його. Зробили це в присутності представника Книги рекордів України. Після звільнення від кайданків пара розлучилася. Ініціатором розриву стала дівчина.

"До того, як надягли ланцюги, ми погано знали одне одного, мало що обговорювали, не розмовляли. А зараз наша комунікація вже давно налагодилася, ми одне одного знаємо досконально. І здоровий глузд нам майже одночасно підказав, що в нас не буде здорових стосунків", - сказав Олександр Кудлай. З Вікторією зустрічалися понад два роки. Прикували до своїх рук ланцюг 14 лютого. Для цього навмисно приїхали з Харкова до Києва. Планували так прожити три місяці, щоб перевірити міцність почуттів та встановити рекорд України.

Зараз ви читаєте новину «Вірастюк і бійка у Верховній Раді, нагадування про справу Гандзюк - чим жила Україна минулий тиждень у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути