середа, 16 липня 2008 15:29

Вінському дали 200 тисяч на адвоката, щоб судитися з єгиптянами

Кабінет Міністрів України виділив 200 тис. грн. на фінансування витрат, пов`язаних із захистом прав та інтересів України в справі за позовом єгипетської авіакомпанії Alim Airlines.

Про це сьогодні журналістам повідомив міністр транспорту Йосип Вінський.

Він зазначив, що кошти виділено на юридичний захист для розгляду апеляції авіакомпанії у відповідь на рішення єгипетського суду на користь України.

"Вони (авіакомпанія) виставили нам серйозні санкції. Ми зараз ці санкції відбили, і вони пішли в апеляцію. Для того, щоб завершити апеляцію, потрібно найняти адвоката, - сказав Вінський. – Саме на адвокатів і виділено ці кошти".

У серпні 2005 р. суд у Єгипті відхилив позови єгипетської компанії Alim Airlines до України про відшкодування 60 млн. дол. збитків за конфіскацію 1997 року єгипетського літака Іл-62.

П`ять років у Єгипті тривав судовий процес за позовом компанії Alim Airlines до Кабінету Міністрів України, Мінтрансзв"язку, Мінфіну, чотирьох державних судноплавних компаній і авіакомпанії "Авіалінії України" про стягнення понад 60 млн. дол. нібито завданих збитків, пов`язаних з конфіскацією в Україні літака Іл-62 1997 року.

Восени 2005 р. єгипетська сторона подала апеляцію на рішення єгипетського суду, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вінському дали 200 тисяч на адвоката, щоб судитися з єгиптянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути