середа, 18 жовтня 2017 16:22

Вілла за понад €40 млн, акції на $100 млн - у МВС показали схеми Льовочкіна

Екс-глава Адміністрації президента Януковича, народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін через підконтрольні йому офшорні компанії легалізував частину злочинних коштів шляхом придбання нерухомості у різних країнах світу. Про це повідомляє сайт МВС.

У відомстві повідомили про розслідування кримінального провадження за фактом фінансування тероризму та підробки документів. У червні 2017 року Генеральна прокуратура визначила підслідність справи Головному слідчому управлінню Національної поліції.

"Під час розслідування встановлено, що Льовочкін С.В. та Фірташ Д.В, яким підконтрольне GDF MEDIA LIMITED, у 2015 році здійснили перерахування ста мільйонів доларів США на користь ВАТ "Перший канал" (Російська Федерація) в якості оплати за удаваний правочин з придбання 29% акцій ПрАТ "Телеканал Інтер", - заявили в МВС.

В подальшому частину акцій ПрАТ "Телеканал Інтер" вивели на зареєстровану на території Республіки Кіпр компанію OSKARO INVESTMENTS LIMITED, 100 % акцій якої належить Льовочкіну.

У МВС нагадали, що акції компанії коштують понад 2 млрд 609 млн грн. або $100 млн.

"Разом з тим, під час перевірки джерел походження вказаних коштів встановлено, що з 2010 по 2014 рік Льовочкін займав посаду глави Адміністрації президента, а з 2014 року по теперішній час є народним депутатом та також не займається підприємницькою діяльністю. Офіційні доходи, як державного службовця, у період з 2014 по 2016 рік становлять 334 046,82 грн.

Тобто, на даний час Сергій Льовочкін має у власності акції компанії на суму, що у понад сім тисяч разів перевищує його офіційно задекларовані доходи за останніх три роки", - вказали у відомстві.

Крім того розслідуються інші епізоди можливої протиправної діяльності посадових осіб медіа групи ІНТЕР, заявили в МВС та опублікували схему "можливого ухилення від сплати податків" Львочкіним.

Автор: mvs.gov.ua
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Льовочкін добудовує своє "гніздо" у Конча-Заспі - нардеп показав відео

Сергій Льовочкін керував Адміністрацією президента Віктора Януковича з 2010-го по 2014 рік. На позачергових виборах до парламенту йшов 12-м від "Опозиційного блоку". Став народним депутатом.

Зараз ви читаєте новину «Вілла за понад €40 млн, акції на $100 млн - у МВС показали схеми Льовочкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути