середа, 31 липня 2013 12:23

Вілкул є прямим конкурентом Арбузова на посаду прем'єра — політолог

Вілкул є прямим конкурентом Арбузова на посаду прем'єра — політолог
Віце-прем'єр Олександр Вілкул. Фото: lb.ua

Своїми останніми діями перший віце-прем'єр Сергій Арбузов хоче продемонструвати, що він здатен керувати урядом. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Це для нього середньострокове тактичне завдання. Намагання очолити Кабмін у нього написане на лобі. Його дії, іноді досить незграбні, показують: Арбузов збирається посунути Азарова, коли прийде час збирати капусту на городі", - зазначив він.

За словами експерта, перший віце-прем'єр прагне довести, що здатен домовлятися з парламентом.

"Певний час у нього нічого не виходило. Але наприкінці роботи сесії з'явилися позитивні зрушення — зокрема щодо законопроекту про векселі. Він зміг виконати завдання, бо до того довго не міг домовитися навіть із "регіоналами". Крім того, він веде досить потужну медійну кампанію — є чи не головним інвестором в медіа", - наголосив Золотарьов.

Політолог пояснив, що Арбузов асоціюється із "сімейними", а віце-прем'єр Олександр  Вілкул є представником іншої провладної частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-прем'єра Вілкула оштрафували за порушення правил дорожнього руху

"Вважається, що це людина Ахметова. Хоча Вілкул сам по собі є амбітним кар'єристом. У таких людей немає переконань. Є інтереси. Віце-прем'єрська планка для нього — лише крок за здобуттям більш значимих позицій у владі, зокрема прем'єрський пост. Це прямий конкурент Арбузова в цьому питанні. Може ставитися й більша мета — президентські вибори. Якщо рейтинг Віктора Федоровича дійде до рівня жирності кефіру, будуть думати, як "розкласти яйця по різних кошиках". Тоді в нагоді може бути така кандидатура молодого та активного менеджера. Бачимо, що віце-прем'єр навіть зайнявся боротьбою із зайвою вагою, аби тримати себе в гарній фізичній формі. Але Вілкул поки досить "сирий". Коли він працював губернатором, показав: більше заточений на формат прямого спілкування. Свого часу в Дніпропетровську у нього було прізвисько Сашка-відкривашка — дуже полюбляв перерізати стрічки, відкриваючи об'єкти. Але доброї форми для Києва він ще не набрав. Коли він говорить, будь-який психолог може прочитати його, як відкриту книгу. Це для претендента на вищі щаблі влади — великий недолік", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада знає, що вона програє вибори 2015-го, і робитиме все, щоб утриматися" — Капранов

Золотарьов вважає, що між групами Арбузова та Вілкула в уряді немає ніякої любові та теплих почуттів.

"Поки вони мирно співіснують. Але якщо ситуація в країні набиратиме більш конфліктних рис, між ними посилиться конкуренція. Має бути лишитися хтось один. Зараз виглядає, що більше владних важелів в руках Арбузова. В той же час, він більше отримує мінусів від роботи влади — набирає негативу", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Вілкул є прямим конкурентом Арбузова на посаду прем'єра — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути