Ексклюзиви
середа, 08 травня 2013 00:04

Вілкул наголошує на необхідності реформування "Укравтодору"

 Вілкул наголошує на необхідності реформування "Укравтодору"
Фото: news.liga.net

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул представив Концепцію стратегії розвитку автодорожнього господарства та наголосив на необхідності реформування "Укравтодору". Про це УНН повідомили у прес-службі уряду.

За повідомленням, Концепція була розроблена на основі аналізу кращих практик розвитку та управління автодорожнього господарства в країнах Європейського Союзу.

Також під час презентації віце-прем'єр-міністр зазначив, що необхідно реформувати "Укравтодор".

"Неефективно, коли планування, функції замовника, контроль, а часто і виконання робіт зосереджені в одному відомстві. Необхідна нова система", - сказав Олександр Вілкул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля будівлі Ради забороняють їздити на велосипедах

За його словами, функцію стратегічного планування з розвитку дорожнього господарства необхідно закріпити за Мінінфраструктури, функцію контролю якості доріг - за Укртрансінсспекцією. А "Укравтодор" у запропонованій Олександром Вілкулом нової стратегії має виступати лише замовником робіт доріг державного значення - таких доріг в Україні 52 тис. км.

При цьому 117,7 тис. км доріг місцевого значення разом із фінансуванням Віце-прем'єр-міністр пропонує передати до сфери відповідальності облдержадміністрацій і особисто голів ОДА, щоб персоніфікувати відповідальність за якість таких доріг у кожній області.

"Реформування системи "Укравтодору" має супроводжуватися збільшенням фінансування на утримання, ремонт і будівництво доріг із передбачених у бюджеті на цей рік 16,9 млрд грн до 40 млрд грн на рік", - підкреслив Вілкул.

Зараз ви читаєте новину « Вілкул наголошує на необхідності реформування "Укравтодору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути