Ексклюзиви
вівторок, 07 травня 2013 14:26

Янукович дозволив військові навчання на території України

Янукович дозволив військові навчання на території України

Президент України Віктор Янукович підписав закон N198-VII про схвалення рішення про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2013 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Планується, що протягом року в Україні для проведення спільних навчань прибудуть декілька тисяч військовослужбовців і сотні одиниць техніки з більш ніж двох десятків країн світу. Крім країн НАТО, у спільних навчаннях з Україною візьмуть участь Росія і Білорусь. Українсько-білоруські навчання плануються на квітень-листопад. У цей же період пройдуть українсько-російські навчання. Крім того, в травні-червні Україна і Росія проведуть Фарватер миру-2013.

Спільні військові навчання України і НАТО пройдуть у червні-липні в рамках Сібріз-2013. Ще один етап навчань пройде в липні-вересні. Крім того, в серпні-вересні в Україні пройдуть військові навчання Кленова арка-2013. У навчаннях з Україною візьмуть участь Канада, Литва і Польща.

Раніше парламент України ухвалив рішення про допуск іноземних військ для проведення багатонаціональних військових навчань. Рішення підтримали 342 депутати - всі фракції парламенту, окрім комуністів, що виступили проти навчань.

Зараз ви читаєте новину «Янукович дозволив військові навчання на території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути