неділя, 28 квітня 2013 14:49

Військові тимчасово розділили Україну на "Північних" та "Південних"
9

Фото: ФОТО: Аріна КАНТОНІСТОВА

За наказом Генерального штабу України, територію нашої держави поділили навпіл, військові мусили воювали один проти одного.

Так у Збройних Силах України тривала практична фаза двостороннього дослідницького командно-штабного навчання "Чумацький шлях – 2013".

"Маємо дослідити перспективну систему управління протиповітряною обороною держави. По цим результатам буде формуватися нова військова реформа", - повідомив заступник командувача Повітряних Сил з авіації генерал-лейтенант Василь Нікіфоров.

Залучили підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ.

"Умовно створили два угруповання військ "Північні" та "Південні". Пропорційно розподілили підрозділи тактичної авіації, зенітних ракетних та радіотехнічних військ. Одні нападали, інші відбивалися. Для об'єктивного контролю при кожному органі військового управління створили групи, які хронометрували та фіксували час, ступінь виявлення цілі, зміст прийнятих рішень сторін за усіма елементами тактичного епізоду", - продовжив Нікіфоров.

Створили максимально реальні бойові умови. На полігонах Рівненщини та Миколаївщини скидали ракети та бомби, щоправда ті були навчальними.

"Захист з неба на навчаннях забезпечували найкращі винищувачі – СУ-27. Торік возив на такому, тільки навчальному, американських генералів. І вони мені сказали, що краще літака в усьому світі немає", - додав Нікіфоров, пілот-снайпер, має нальоту більше трьох тисяч годин.

Зараз ви читаєте новину «Військові тимчасово розділили Україну на "Північних" та "Південних"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути