вівторок, 07 травня 2013 13:14

У квітні інфляція знову була нульовою - Держстат

Інфляція у квітні 2013 року становила 0%, а за січень-квітень - 0,1%.

Такі дані навела Державна служба статистики у черговому експрес-випуску.

  Індекси споживчих цін
Індекси споживчих цін

За її даними, на споживчому ринку у квітні ціни на харчі та безалкогольні напої знизилися на 0,1%. Найбільш суттєво (на 13,7%) подешевшали яйця. На 0,1-2% знизилися ціни на сало, продукти переробки зернових, молоко, сметану, рис, цукор, м'ясо та м'ясопродукти, сири, маргарин, соняшникову олію.

Водночас відчутно (на 3,3% та 3%) подорожчали овочі та фрукти. На 0,3–0,1% стали дорожчими макаронні вироби, хліб, кисломолочна продукція, масло, риба та продукти з риби.

Подорожчання алкогольних напоїв, тютюнових виробів на 1,1% зумовлено насамперед підвищенням цін на тютюнові вироби на 1,8%.

Ціни у сфері охорони здоров'я зросли на 0,2% за рахунок подорожчання фармацевтичної продукції та амбулаторних послуг на 0,3%.

Зростання цін на транспорт у цілому на 0,2% пов'язано в основному з підвищенням вартості перевезень пасажирським залізничним і автодорожнім транспортом на 1,1% та 0,6%

відповідно. Разом з цим на 0,2% знизилися ціни на паливо та мастила.

На 0,6–0,1% знизилися ціни на телефонне обладнання, аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації, побутову техніку, одяг і взуття.

Ціни на продукцію добувної промисловості і розроблення кар'єрів у квітні зросли на 5,5%.

У переробній промисловості ціни знизилися на 0,3%. Зокрема продукція підприємств з виробництва інших транспортних засобів, хімічних речовин і хімічної продукції, з металургійного виробництва, виробництва готових металевих виробів, продуктів нафтоперероблення, електричного устаткування подешевшала на 1,5–0,4%. Водночас на 1,3–0,4%

підвищилися ціни у виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, коксу та коксопродуктів, комп'ютерів, електронної та оптичної продукції.

Нагадаємо, за даними Держстату, інфляція в Україні у березні також становила 0%.

Зараз ви читаєте новину «У квітні інфляція знову була нульовою - Держстат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути