Ексклюзиви
понеділок, 01 жовтня 2012 09:36

Спецтема: Закон про наклеп

Вікіпедія протестує проти "наклепу"

Українська версія вільної енциклопедіїї "Вікіпедія" протестує проти закону про наклеп та приєдналася до акції протесту, розмістивши банер із написом "Ми маємо право знати: Вікіпедія каже "НІ" закону про наклеп".

На сторінці, до якої веде банер, розміщена інформація про законопроект про наклеп та ризики, які він може нести для суспільства та енциклопедії зокрема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під офісом "регіоналів" проходить мітинг проти закону про наклеп

"В разі ухвалення закону особа, яка вважає, що в статті у Вікіпедії про неї вказана неправдива інформація, яка порушує її честь та гідність, може подати в суд на користувачів Вікіпедії за наклеп. При цьому ця особа зможе кваліфікувати дії користувача Вікіпедії як кримінальний злочин, навіть якщо він лише передасть певну інформацію, раніше опубліковану в незалежному авторитетному джерелі, оскільки чітко не визначається коло осіб та випадки застосування цього закону", - говориться в статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин забув надати законопроект про наклеп у комітет зі свободи слова — Стець

Автори статті додали, що Вікіпедія є поза політикою.

 

"Зважаючи на те, що Вікіпедія дотримується норм нейтральності, неупередженості та безсторонності, вона є поза політикою, не підтримує жодну партію чи ідеологію, окрім ідеї вільного накопичення, поширення та використання знань", - говориться в матеріалі.

Зараз ви читаєте новину «Вікіпедія протестує проти "наклепу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути