пʼятниця, 06 лютого 2015 16:06

"Війна між Росією і Заходом можлива" - Більдт

"Війна між Росією і Заходом можлива" - Більдт
Фото: www.radiosvoboda.org

Колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт закликав збільшити підтримку Україні. Про це він сказав в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine, передає ЛігаБізнесІнформ.

"Бажання Путіна продовжувати конфлікт в Україні буде залежати від того, наскільки далеко ми дозволимо йому зайти, - заявив дипломат, маючи на увазі Захід. - Путін поводиться як опортуніст. Зараз він промацує слабкі західні країни і робить те, що може. Але якщо він наткнеться на жорсткий опір, то це подіє на нього. Ось тому ми повинні допомогти Україні. Насамперед, ми повинні значно збільшити економічну та фінансову підтримку".

Щодо поставок озброєння в Україну зі США, Більдт сказав: "оптимально було б, якщо б росіяни з власної ініціативи перестали підтримувати повстанців зброєю і солдатами. Якщо ж Москва продовжуватиме робити це, то у Заходу скоро просто не залишиться іншого варіанту, окрім як допомогти Україні оборонним озброєнням".

"Це небезпечно, але ситуація, коли росіяни зможуть безперешкодно продовжувати свою агресію, буде ще небезпечніше", - вважає Більдт.

"Війна між Росією і західними країнами, на жаль, можлива, і ми повинні докласти всіх зусиль для того, щоб запобігти цьому", - сказав дипломат. За його словами, у конфлікту суперечлива природа: у ньому вирішується не тільки доля України, а й доля Росії та Європи.

"Якщо нам вдасться зупинити російську агресію і зберегти суверенну і демократичну Україну, це з часом змінить і Росію. Якщо ж у Кремля вийде дестабілізувати Україну і перетворити її в зону конфронтації, то в російській політиці зміцняться мілітаризм і ревізіонізм, і в такому разі агресії піддасться не тільки Україна ", - прогнозує Більдт.

Зараз ви читаєте новину «"Війна між Росією і Заходом можлива" - Більдт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути