Ексклюзиви
понеділок, 29 липня 2013 10:39

Відсутність Лукашенка в Києві є ляпасом Путіну — експерт

Відсутність Лукашенка в Києві є ляпасом Путіну — експерт
Володимир Путін і Олександр Лукашенко. Фото: rian.com.ua

Останні заяви президента Росії Володимира Путіна свідчать про те, що там немає ніякого бачення подальших відносин із Україною.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Поведінка Путіна свідчить, що Україна є довготривалою ідеологічною годівницею для внутрішнього вжитку росіян. Сама імперська ідея — поглинути, проковтнути — тепер проголошується дуже обережно. Тому що, не дай Бог, поглинеться і проковтнеться. Тоді тяга до свободи українців передасться російському населенню, і Росія вибухне. Російський істеблішмент дуже добре це знає. Тому він боїться цього вірусу свободи", - зазначив він.

Експерт нагадав, що існує думка про те, ніби Путін робить усе, аби затягнути Україну в Митний союз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі викрали дочку бізнесмена, який хотів судитися з Лукашенком - ЗМІ

"Насправді він розуміє, що цього горіха йому не проковтнути. Усвідомлює: чим швидше зблизиться Україна з Євросоюзом, тим скоріше економічно впаде Росія. Він говорить, що конкурентні переваги українська економіка може отримати, тільки об'єднавшись з російською. Насправді від цього виграє не Україна, а Росія. Від створення Митного союзу переваги отримали тільки росіяни. Білорусь та Казахстан працюють у збиток собі. Лукашенко не приїхав на святкування до Києва, бо побоявся, що його будуть ставити у приклад: Білорусь щось виграла від Митного союзу. А в нього не буде сили та потенціалу це публічно заперечити. Бо як почне так чинити, ще більше втратить. Як би не поводився російський президент в Києві, відсутність Лукашенка на святкуванні є персональним ляпасом Путіну", - зауважив Цибулько.

За його словами, Росія прекрасно розуміє, що її внутрішні проблеми "зв'язують її по руках і ногах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віряни простояли добу у черзі, щоб поцілувати хрест Андрія Первозваного

"Перспектива падіння нафтового ринку ставить їй все жорсткіші умови існування. Росія на 65 відсотків залежна від цін на нафту та газ. Основна проблема тепер — не поглинання нових земель, а утримання тих, що є. Росію видавили в Азію. Вона все більше перетворюється в азійську країну — там вона є регіональним лідером. Але російське керівництво політично досвідчене. Лунатимуть все більш загрозливі заяви та декларації. Але основною їхньою задачею буде не стільки залякати Україну, скільки спробувати об'єднати своє населення на тему того, що навколо їхньої держави — суцільні вороги. Мовляв, це обкладена фортеця, яку треба боронити", - пояснив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Відсутність Лукашенка в Києві є ляпасом Путіну — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути