пʼятниця, 26 липня 2013 17:29

У Білорусі буде "своє" святкування хрещення Русі

У Білорусі буде "своє" святкування хрещення Русі
Олександр Лукашенко. Фото: rt.com

У Білорусі офіційне церковне та державне святкування з нагоди святкування 1025 років хрещення Русі має відбутися у понеділок, коли до Мінська прибуде московський патріарх Кирило та представники інших православних церков.

Між тим, досі немає підтвердження, чи приїде на суботнє святкування до Києва президент Білорусі Олександр Лукашенко, пише Радіо Свобода.

За попередньою інформацією, президент Лукашенко з молодшим сином Миколою мав приїхати до Києва у п'ятницю на два дні.

Але у четвер стало відомо, що білоруський лідер у п'ятницю таки залишиться в Мінську, де в нього будуть робочі зустрічі.

Мінський політолог Олександр Класковський з цього приводу припускає, що Лукашенко у Києві не хотів би бути на других ролях.

"Тут він, можливо, застерігається, щоб не бути п'ятим колесом до воза на таких святкуваннях, куди приїздить і де буде фігурою номер один Путін. Тут може діяти ще й стара образа Лукашенка на Януковича, коли той не запросив його на 25-ту річницю Чорнобилю", – зазначає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко не приїде у Київ, а піде в аквапарк у Мінську - ЗМІ

В Мінську планують своє святкування, воно станеться в понеділок 29 липня, коли до Мінська спецпотягом прибуде Хрест Андрія Первозванного, патріарх Кирило та представники інших помісних православних церков. На мінському замчищі відбудеться молебень, хресна хода та концерт. Святкування організує Білоруська православна церква та урядові структури.

На святкуванні у Мінську очікують 50 тисяч прочан. Проте важко сказати, що є якийсь ажіотаж з нагоди цього ювілею серед світських людей, у суспільстві в цілому.

"Я вважаю, що білоруське суспільство не таке вже релігійне. Стихійно білоруське суспільство ближче до язичництва або побутового атеїзму", – каже Олександр Класковський.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі буде "своє" святкування хрещення Русі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути