Ексклюзиви
неділя, 28 липня 2013 12:02

У Білорусі викрали дочку бізнесмена, який хотів судитися з Лукашенком - ЗМІ

У Білорусі викрали дочку бізнесмена, який хотів судитися з Лукашенком - ЗМІ
Фото: newspax.ru

У підприємця підприємця і громадського активіста з Бобруйська (Білорусь)  В'ячеслава Шелега, який хотів подати до суду на Лукашенка, викрали 16-річну дочку.

У суботу Наташа Шелег вирушила на шкільний стадіон, але з пробіжки не повернулася. Після того, як дочка не знайшлася ні на стадіоні, ні в околицях, підприємець звернувся до міліції, повідомляє "Хартія-97".

Через кілька хвилин після приїзду слідчої групи пролунав дзвінок з незнайомого номера. Дочка Шелега повідомила, що жива і знаходиться в незнайомому місці. Людина, якій належав телефон, підказала йому, що це район села Щатково, приблизно в 15 кілометрах від Бобруйська. Батьки на машині помчали за донькою. Ніхто зі співробітників міліції з ними не поїхав.

За словами батька, Наташу вони виявили в безлюдному місці. "Вона стояла на узбіччі дороги, вся вимазана в чорну фарбу. Спортивні брюки і кофточка на ній була подерті, все тіло було в синцях. Було видно, що її волокли по землі. Крізь сльози Наташа розповіла, що під час ранкової пробіжки її ззаду вдарили по голові, і вона втратила свідомість, а прокинулася в лісі, на якомусь болоті. Поплутавши по лісу, донька вийшла на трасу і намагалася зупинити якусь машину, але, бачачи її вимазане обличчя, ніхто не хотів зупинятися. Тільки один чоловік зупинився і дав їй телефон, щоб вона подзвонила батькам", - розповів бізнесмен.

Зараз дівчинка перебуває в нейрохірургічному відділенні.

Сам Шелег готує документи для подачі до комітету ООН з прав людини. Все почалося в 2006 році, коли в магазин до підприємця заявилася перевірка з держконтролю і, причепивши до однієї, нібито неправильно оформленою, папірці, конфіскувала всю партію товару. Шелег дійшов до Верховного суду і зумів домогтися скасування рішення про конфіскацію, але пізно: держава вже встигло збути його товар за ціною нижче ринкової. Суд постановив відшкодувати Шелега збитки у розмірі 93 млн рублів, але Мінфін відмовився виплатити йому цю суму. Виявилося, що існує президентський указ № 559 для службового користування, де сказано: держава відшкодовує лише ті суми, які надійшли до бюджету.

"Моє майно було знижено, і до бюджету надійшло всього 60 млн рублів. Відповідно, держава відмовилася від повної компенсації понесених мною збитків. Відтоді в пошуках справедливості я пройшов усі інстанції, хотів навіть подавати позов до Лукашенка, чий указ, на мою думку , суперечить закону. Зрештою, генеральна прокуратура у своїй відповіді рекомендувала мені звернутися в комітет ООН з прав людини ", - розповів Шелег.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі викрали дочку бізнесмена, який хотів судитися з Лукашенком - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути