четвер, 10 травня 2018 12:28

Відкриті списки на виборах - від Ради вимагають скасувати закон Януковича

Учасники акції "Ні! Виборам за законом Януковича" на підтримку виборчої реформи підписали меморандум про спільні дії. Документ вимагає відкритих списків на виборах до Верховної Ради 2019-го. Про це повідомляє "Українська правда".

Громадські активісти та політики домовилися, що єдиною вимогою протесту буде запровадження пропорційної системи з відкритими регіональними списками на виборах до Верховної Ради.

"Наша мета – шляхом мирного протесту в рамках чинного законодавства змусити Парламент виконати власну передвиборчу обіцянку та міжнародне зобов'язання України," – зазначили у меморандумі.

Меморандум підписали громадські рухи - ЧЕСНО, "Хвиля", "Визволення", політичні партії - "Громадянська позиція", "Демократичний Альянс", ВО "Батьківщина", "Європейська партя України", "Народний контроль", "Національний корпус", Об'єднання "Самопоміч", ВО "Свобода", Київська міська партійна організація партії "Сила людей", а також народні депутати Вікторія Войціцька, Леонід Ємець, Світлана Заліщук та Мустафа Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виборча реформа: чесні правила замість гречки

Організатори зазначають, що меморандум залишається відкритим, тож підписати його може будь-хто, хто підтримує вимоги акції. Відмовити в можливості долучитися можуть діячам або організаціям, щодо яких застереження висловили щонайменше три підписанти. Будь-які інші вимоги є позицією тих, хто їх висловлює, а не спільною позицією підписантів.

Автор: "Українська правда"
  Документ підписали політичні партії та громадські активісти.
Документ підписали політичні партії та громадські активісти.

Акція "Ні! Виборам за законом Януковича" стартує 15 травня на центральних площах усіх обласних центрів України, а 17 травня – у Києві. Активісти вимагатимуть від парламенту та Президента ухвалити новий Виборчий кодекс у цілому.

Верховна Рада має 24 пленарні дні, щоб ухвалити у другому читанні новий виборчий кодекс. Якщо цього не зроблять на новій сесії, процедуру ухвалення доведеться починати знову і є загроза, що вибори до парламенту у 2019 році відбудуться за старим законом Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Відкриті списки на виборах - від Ради вимагають скасувати закон Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути